Hogy értelmezitek, hogy 1. osztályos kisunokám a megyei prózamondó versenyen különdíjas lett?
Nem első, nem második, nem harmadik lett, hanem különdíjat kapott. Vele járt egy oklevél és egy jutalomkönyv. 1-2. osztály volt egy kategóriában. Telefonon kaptam a hírt, nagyon örültem neki. Mondom a lányomnak, biztosan ez a 4.helyezéssel egyenértékű.
Azt mondta, dehooogy! Mondom, akkor kérdezd meg az osztályfőnökétől, aki még meg is puszilgatta a kislányt.:) Erre ő: hát azért nem égetem magam, hogy ilyet megkérdezzek. Szerintetek mivel egyenértékű egy különdíj egy ilyen rangos versenyen? Hová sorolnátok elismerésben? Csak kíváncsi vagyok, semmi több.
Mondok egy peldat. (arra reagalva h a korosztalyaban o kapott egyedul)
En vendeglatast tanultam anno. Az eredmenyeim alapjan bejutottam egy rangos orszagos pincer versenyre, de mint tanuló indultam. (viszont nagykorukent technikus szakon)
A tanulok kozt megnyertem (aranyermes). A felnottek kozt meg kulondijas lettem, mert a teljesitmenyem, a munkam siman helytállt volna ha ott indulok, de ott mas lett az elso.
Lehet ilyesmi az oka, de egy biztos ez akárhogy is csodas eredmeny tehat legyunk ra buszkek!
Ez a 4. helyezéssel egyértékű szerintem butaság, már ne haragudj. Ahogy leírták, ez egy KÜLÖNdíj.
Én annó kétszer kaptam: egyszer rajzversenyen az enyémet ítélték a legszebbnek, de nem teljesítette a versenykritériumokat (már nem emlékszem, eltértem a témától, vagy nem emgfelelő eszközzel rajzoltam vagy ilyesmi).
Másodszor országos összetett verseny volt több tantárgyban és korosztályban, és valamilyen tantárgy volt benne, amit mi még nem tanultunk, így az a rész nulla pontos lett. A többi szinte hibátlan. Így összpontszám alapján nem adhattak díjat, de a hibát elismerve adtak egy különdíjat.
Szóval nem kell semmihez hasonlítani és besorolni, örülni kell neki, mert ez egy komoly elismerés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!