Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Zalaegerszegi Waldorf-iskoláró...

Zalaegerszegi Waldorf-iskoláról, óvodáról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Az alapelv nagyon tetszik, viszont nem tudom, nem esnek-e át a ló túloldalára, illetve mondják, hogy a Waldorf jó, de nagyon sok függ az adott iskolától, tanítótól is, mert nem mindenki valósítja meg ugyanúgy a dolgokat. Nagyon fontosnak tartom a gyerekközpontúságot, de azt sem gondolom, hogy az állami iskolákra általánosan jellemző, hogy nem azok. Az sem tetszik, hogy a waldorfosok eleve úgy reklámozzák magukat, hogy szidják a közoktatást és az állami iskolákat, illetve nem szeretném, hogy a gyerekek burokban, rózsaszín vattacukorfelhőben járjanak iskolába, kellenek a keretek, kell a NEM, hogy tanulja azt is, mit lehet, és mit nem. Mennyire igaz ez az iskolára? Vagy nekem vannak csak előítéleteim? Vagyis maga az alapelv nagyon tetszik, de vannak kétségeim. Örülnék, ha valaki el tudná oszlatni :) Ha meg nem, hát így jártam.
2018. szept. 12. 12:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ha érdrkel szept.21-én 17 órakor a Napravár waldorf óvodában lesz egy kötetlen beszélgetés " Waldorf szülői szemmel" címmel. Ott felteheted a kérdéseidet, ovis és iskolás gyerekek szüleinek.
2018. szept. 12. 17:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyit mondanék, hogy egy szülőtöl sem hallottam, az állami oktatást szidni.Alapvetően azt gondolom, hogy Magyarországon az óvodák szinte mind gyermekközpontúak és az iskolák alsó tagozata is( itt már tanítò függő), utána romlik el valami. Vannak olyan gyerekek akik év közben csatlakoztak az iskolához, az ő szüleik is csak az adott iskolárol, tanírókrol tudnak véleményt alkotni. Az ovirol annyit, hogy én a pedagógiájuk miatt, a természetes anyagú játékok,a kötvetlen viszony és a családias közeg miatt járatom oda. Vannak korlátok, szabályok, van napi és hetirend ami a gyerekeknek biztonságot, kiszámíthatóságot jelent.
2018. szept. 12. 22:27
 3/7 anonim válasza:
52%

Őszintén? A reformpedagógiai módszerek nagyrésze már a 80-as években elbukott többszöri próbálkozásra is. Manapság inkább divat más pedagógiai szemléletű bölcsibe/oviba/suliba vinni a gyermeket...

Az, hogy egy állami intézmény mennyire gyermekközpontú, nem a falak, hanem a pedagógusok személye határozza meg. Mindenki más és más...vannak kifejezetten nagybetűs tanárok, illetve olyanok, akiket nem nevenék pályára alkalmasnak. Ez úgy gondolom minden szakmában megvan..

Viszont a Waldorf amennyire tapasztalom azokon a diákokon, akik átjönnek normál oktatású tanintézménybe, iszonyúan le vannak maradva!!

Funkcionális analfabétákat nevelnek, akik nagyon kreatívak..és pont.

Üdv,

Mr. Teacher :)

2018. szept. 18. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Na, Mr teacher, ez a saját álláspontod. Gondolom valamiféle frusztrációt vezetsz le most :D
2019. febr. 14. 13:07
 5/7 anonim ***** válasza:

A zalaegerszegi Waldorfról ezeket tapasztaltuk amik tetszettek: a gyerekek imádnak odajárni, a tanárok szépen beszélnek a gyerekekkel és sokat festenek, játszanak.

Ami nem tetszett: sajnos a gyereket magántanárhoz is kell járatni, mert kb 3-4 évvel le vannak maradva a gyerekek az államis iskolásokhoz képest és a gyerekünk nem szombathelyen a waldorfba akara folytatni, sem a szakmunkásképzőbe. Ez azért is nehéz, mert az utóbbi időben 1,5-2 évente folyamatosan emelnek a havidíjon,ami már a 100.000 forintot súrolja, ennek ellenére a fűtéssel tavaly spóroltak. A szülők többsége nem mer nyíltan beszélni a problémákról, mert az egész közösség nagyon toxikus, álszent mosolygások mellett megy a fúrás, rengeteg családot kiutáltak az elmúlt években, főleg amiatt, mert olyanokat kérdeztek, amik nem tetszettek az alapító szülői magnak. A tanárok eléggé lenézik a szülőket (mondjuk az államiban is van ilyen, csak itt általános), és ha valami nem tetszik, akkor te nem vagy elég spirituális ahhoz, hogy elfogadd a dolgot, mert amúgy az egész közösségre jellemző az infantilis ezoterizmus, szinte mindent ezzel magyaráznak. Sok SNI-s jár ide, de nincs papírjuk és segítséget sem kapnak az iskolától (van gyógypedagógus, de oda is magánba kell járni fejlesztésekre), viszont sokszor ilyen spirituális segítőhöz küldik a szakemberek helyett a szülőket, ami minket nagyon felháborított. Ami miatt sokan járnak ide, hogy itt be lehet vinni az allergiás gyerekeknek a kaját oviba és iskolába is és hogy nem alázzák meg a gyerekeket a tanárok. Mondjuk most az oviba pont olyan az egyik óvónő, hogy nem válaszol a gyerekek kérdéseire, helyette dúdolászik, ami nagyon megalázó szerintem, de minket ez most nem érint személyesen. Mi nemsokára végzünk a sulival, aminek örülünk, mert most költözött az iskola a Zalaegerszegre és már most látszik, hogy gazdaságilag kb a csőd szélén áll az intézmény.

nov. 4. 14:32
 6/7 anonim válasza:
Egy barátnőm gyerekei járnak oda, az ovival nincsenek most megelégedve, mert új óvónő van és nagyon megjátsza magát, olyan mintha folyamatosan maszkot hordana, az előzőt jobban szerették a gyerekei, de azt meg valamiért elküldték. Ami nekem fura volt, hogy ha a gyerek kérdez valamit akkor nem válaszolnak neki, hanem dúdolásznak. A sulit szeretik ők.
nov. 4. 16:02
 7/7 anonim válasza:
Gazdaságilag egy katasztrófa az az intézmény, csoda, hogy még nem zárt be, folyamatos adósságokat görgetnek.... csak azt nem értem akkor mire fel a fent is írt százezres havi tandíj...
nov. 4. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!