Nektek mennyibe kerül (t) idén az iskolakezdés?
Négy gyerek van, két gimnazista, egy elsőéves egyetemista és egy 14-es tecnikusminősítőre járó.
Az idén nagyon keveset költöttünk. Vettem 25db spirál füzetet (100Ft/db az Auchanban), meg 15 db tollat, kb. 600Ft/db volt. Lényegében ennyi. Kisebb füzetek, füzetborító volt az elmúlt évekről. Testnevelés holmi jó mindenkinek, körző, vonalzó szintén. A 14-es fiamnak kell majd még rajzfüzet a műszaki rajzhoz. Kb ennyi.
Szóval kitartást mindenkinek, ahogy nőnek, úgy egyre kevesebb vicik-vacak kell nekik.
11-es vagyok.
Nálam meg az a baj, hogy keveset költöttem...
Németországba élek azért leírom én is mert van benne egy érdekesség.
Az iskola maga ingyenes, csak napköziért és az étkezésért kell fizetni(15-ig 100€/hó 4€/étkezés).
Az iskolába a tanszereket és füzeteket kell megvenni a könyvek ingyenesek. 20€-t kell beadni amiböl szorgalmi füzetek vagy más plussz tanszerek, kézmüves doglok vannak kifizetni.
Egy elsös gyereknek (táska, és tolltartó nélkül) ez kb 70€.
DE a másodikas gyerekemnek csak 2-3 füzetet kellett idén venni. Azért mert minden füzetet folytatnak majd ha betellik évközben kell újat venni. Lesz itt is pár szorgalmi füzet de csak annak aki elég szorgalmas(nálunk ez azt jelenti hogy kb havonta egy új kell a gyereknek).
A kézmüveskedö dolgokbol mint festék, ecset, gyurma, kréta nem kell új, mert olyan minöséget írt elö az ikola ami 4 évig nem megy tönkre, ha egy szin a festékböl vagy a krétából kifogy akkor lehet egyesével hozzá max venni.
Kb. 60.000 Ft.
9, 15, 18 évesek a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!