Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nektek mennyibe kerül (t)...

Nektek mennyibe kerül (t) idén az iskolakezdés?

Figyelt kérdés
Hány gyerekre, hány évesre?
2018. aug. 27. 14:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Négy gyerek van, két gimnazista, egy elsőéves egyetemista és egy 14-es tecnikusminősítőre járó.

Az idén nagyon keveset költöttünk. Vettem 25db spirál füzetet (100Ft/db az Auchanban), meg 15 db tollat, kb. 600Ft/db volt. Lényegében ennyi. Kisebb füzetek, füzetborító volt az elmúlt évekről. Testnevelés holmi jó mindenkinek, körző, vonalzó szintén. A 14-es fiamnak kell majd még rajzfüzet a műszaki rajzhoz. Kb ennyi.

Szóval kitartást mindenkinek, ahogy nőnek, úgy egyre kevesebb vicik-vacak kell nekik.

2018. aug. 27. 16:26
 12/19 anonim ***** válasza:
72%
Miért nem hasznos a vàlaszom? Azért, mert vállaltam az összeget?!
2018. aug. 27. 17:03
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem is lepontoztak, de nem érdekel. (5. vagyok.) Rajztagozatos gyereknél nem lehet 3500 Ft-ból bevásárolni rajzszereket, mert elképesztő mennyiség kell és nem a Pepcoból. A táskájuk drága, azt vállalom (le sem írtam az árát), de a nagynak két év után kitisztítva pont úgy néz ki, mint újkorában. A tolltartója is.
2018. aug. 27. 17:20
 14/19 anonim ***** válasza:
95%

11-es vagyok.

Nálam meg az a baj, hogy keveset költöttem...

2018. aug. 27. 17:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Németországba élek azért leírom én is mert van benne egy érdekesség.

Az iskola maga ingyenes, csak napköziért és az étkezésért kell fizetni(15-ig 100€/hó 4€/étkezés).

Az iskolába a tanszereket és füzeteket kell megvenni a könyvek ingyenesek. 20€-t kell beadni amiböl szorgalmi füzetek vagy más plussz tanszerek, kézmüves doglok vannak kifizetni.

Egy elsös gyereknek (táska, és tolltartó nélkül) ez kb 70€.

DE a másodikas gyerekemnek csak 2-3 füzetet kellett idén venni. Azért mert minden füzetet folytatnak majd ha betellik évközben kell újat venni. Lesz itt is pár szorgalmi füzet de csak annak aki elég szorgalmas(nálunk ez azt jelenti hogy kb havonta egy új kell a gyereknek).

A kézmüveskedö dolgokbol mint festék, ecset, gyurma, kréta nem kell új, mert olyan minöséget írt elö az ikola ami 4 évig nem megy tönkre, ha egy szin a festékböl vagy a krétából kifogy akkor lehet egyesével hozzá max venni.

2018. aug. 27. 18:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Külföld, 15 éves másodikos középiskolás. Tanszerek 108euro, egész éves szülői hozzájárulás, ami két kirándulást, belépőket, kulturkartyat, szekrény bérlést foglal magában 162 euro. A könyveket bérlik, ez ingyenes, rongálódás eseten ki kell őket fizetni. Idén nem tudom ez mekkora összeg, a tavalyi csomag 400euro értékű volt.
2018. aug. 27. 18:36
 17/19 anonim ***** válasza:
91%
Általános iskolában amúgy minden ingyenes volt, az évenkénti iskolai kirándulást kellett csak fizetni, azb2t euro volt. Minden tanszert az iskola biztosított, egyedül torna cucc kellett, de az lehetett bármi. 16. voltam
2018. aug. 27. 18:38
 18/19 anonim ***** válasza:
85%
Elsőt kezdi, 50 ezer körül ment el eddig. Táska nincs benne, de a tanszerek, tisztasági cuccok, tolltartó, úszó és tornafelszerelés, tornazsákok, uzsisdoboz, füzetbox, tartalék füzetek, ceruzák, színesek. Márkásat vettem sok esetben, de soknak tűnik. A ruhát nem számolom iskolakezdéshez, hiszen az úgyis kellene, mert kinőtte a tavasziakat.
2018. aug. 27. 21:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Kb. 60.000 Ft.

9, 15, 18 évesek a gyerekek.

2018. szept. 1. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!