Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit lehet tenni iskolai...

Mit lehet tenni iskolai zaklatás ellen?

Figyelt kérdés

Az öcsémnek már jó ideje problémái vannak az iskolában. Az osztálytársai és a felsőbb évfolyamok tanulói is zaklatják őt. Mentálisan és fizikailag is. Pár hete az egyik nyolcadikos majdnem megfojtotta, szerencséje volt, hogy a tanár időben oda érkezett. (Az öcsém most fog végezni 4.ben)

Valószínűleg azért szemelték ki maguknak, mert kis érzékeny a lelkem, könnyen elsírja magát és nem is nagyon szokott visszaütni, vagy visszaszólni. Próbáltam már beszélni a fejével, hogy védje meg magát, de az istenért se akar hallgatni rám. Pedig senki se szólna egy árva szót sem itthon, ha kapna beírást azért, mert megvédte magát.

A tanárok jórészt tesznek rá jó magasról, hogy mi van a gyerekkel. Nem figyelnek rá oda szünetben, ha észre is veszik, csak rászólnak a zaklatókra, jobbik esetben kapnak beírást, de ez se segít. Ha szól a tesóm a tanároknak, akkor csak jobban szívatják érte. (A fojtogatót még csak ki se rakták az iskolából!)

Már azon gondolkodtam, hogy ráveszem anyáékat hogy írassák át egy másik általános iskolába, de igazából ott se lenne jobb a helyzete. Mivel ilyen túlérzékeny, ott is ugyan így zaklatnák.

Szóval teljesen tanácstalan vagyok. Anyámék sem tudják nit lehetne még csinálni. Nekem különösen fontos, hogy javuljon a helyzet, mert nem akarom hogy ugyan azon menjen keresztül, amin nekem kellett. Általános nyolcadikig ugyan így engem is zaklattak, de olyan szinten, hogy sokszor próbáltam öngyilkos lenni. Magamról tudom, hogy segítség nélkül nem tudja ezt átvészelni. De neki legalább itt vagyok én támasznak. Én teljesen egyedül voltam.

Szóval bármilyen tanács jól jönne. Mit lehet tenni ilyenkor? A válaszokat előre is köszönöm.

19/L

2018. jún. 11. 13:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
72%

Önbíráskodni nem szabad. Viszont ilyen esetben, mikor a tanárok nem védik meg az öcséd, tulajdonképpen ők veszélyeztetik őt. Menj be a Gyermekjóléti Szolgálathoz, ill. írj egy panaszlevelet a Klik-nek, hogy bántalmazzák a gyereket. Tulajdonképpen rendőrséghez is lehet fordulni. Ezeket, ha megteszed, elillan a probléma.

Sok sikert!

2018. jún. 11. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!