Szülők, akik olyan munkarendben dolgoztok, h elhozzátok ebéd után/előtt a gyereket mit gondoltok erről?
Én saját tapasztalatról írok: akkor még nem volt kötelező a napközi, egy évig kellett benn maradnom (2. osztályban).
GYŰLÖLTEM! Sokkal jobb volt ebéd után hazamenni: a saját ritmusomban tanulni, megtanulni önállónak lenni, megtanulni egyedül elfoglalni magam, beosztani az időmet és kiélvezni azt, hogy iskolán KÍVÜL is van ÉLET!
Szerintem egy sima nyelvtagozat elég, a kéttannyelvű felesleges. Én sima nyelvtagozatos voltam, és két nyelvből is nagyon magabiztos tudást szereztem.
elég kevés suli van, ahonnan du el lehet hozni a gyereket. napköziotthonos rendszerben vagy tanulószobán kötelező ott maradni, hiányzásnak számít, ha nincs ott a gyerkőc. oké, utóbbit rugalmasabban kezelik, de pl napköziotthonban du is rendes órák vannak.
Elsős a kisfiam, du csinálják meg mindig a házi feladatot, szerinte sokkal jobb ott csinálni a tanítónénijével, mint velem itthon. Ráadásul játszani is jobb a suliban tanulószoba előtt, után, mert ott vannak pajtások, itthon csak én vagyok.
mindemellett heti 3x ebéd után ISK van (foci és kosár, jövőre röplabda is), amire a gyerek önként jelentkezett, szeret járni.
és hát közösségformáló hatása is van. Ráadásul a tanerő is jobban megismeri a gyereket, gyerek is őket. Rengeteg olyan tanár is "odavan" a gyerekért, aki amúgy nem is tanítja.
"Fiam is eljön ebéd előtt és csak az iskola otthonos rendszerben kötelező a napközi"
a tanulószoba is kötelező, csak a sima napközi nem. a sima napköziben napközis tanár van a gyerekekkel 8ez rendszerint felsőben van), a tanulószobán pedig azok vannak, akik amúgy is tanítják a gyereket.
Nálunk nem csak háziírás van, hanem játékos feladatok... de van, hogy olyankor ad lehetőséget a tanítónéni a felmérő hibáinak javítására is.
A sok hosszúhétvége miatt volt, hogy tanulószobán pótoltak be elmaradt tananyagokat (cserébe "könnyebb" órákat, pl technika játszótéren töltöttek)... és tanulószobán is úgy osztják a piros pontokat, mintha muszáj lenne :) szerintem nem jó ebből kimaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!