Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nyakunkon a pedagógus nap?

Nyakunkon a pedagógus nap?

Figyelt kérdés

Oviba nem köszöntöttük külön ezért sosem az óvónőket, mert mindig a pedagógus nap utáni héten volt az évzáró, így nem gondoltam, hogy szükséges egy héten 2x virágot vinni. Már akkor rosszul tettem?

Most elsős a gyermek. Szokás még egyáltalán ünnepelni? Az emlékeim bő 25 évesek, és igen, alsóban mindig vittünk virágot, de nem emlékszem már, hogy minden tanítónak, aki tanított minket, vagy csak annak, akivel aznap óránk volt. Hogy szokás ez?

És a gyerek adja, bízzam rá reggel és hagyjam ott a suliban neki a virágot, vagy inkább délután együtt velem? (mondjuk az nem jó, akkor már csak a napközis tanár van ott -pedig van olyan tanár, akinek szívem szerint én is megköszönném, hogy van)

2018. máj. 17. 11:43
 1/9 A kérdező kommentje:

*pedagógusnap* - így egyben.

Bocs :)

2018. máj. 17. 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig az évzárón bonyolítjuk a pedagógusnapot. A gyerekek adják át a virágot.
2018. máj. 17. 11:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Itt 2 hét van közöttük. Nekem az már olyan hosszú időnek tűnik, mintha az ember nem venne tudomást arról, hogy van pedagógus nap is.
2018. máj. 17. 11:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig vittem virágot, gimiben sütit sütöttem és beadtam a tanáriba. Szeretném, ha a gyerekeim is úgy szeretnék a tanáraikat, ahogyan én. Mi oviba is viszünk virágot. 😊
2018. máj. 17. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Külön van oviban is. Én viszek reggel meg délután is bobobt beledugva vasárlási utalvánnyal.
2018. máj. 17. 12:11
 6/9 A kérdező kommentje:

óóó, ez a sütis dolog ez jó! amúgy is pont azon gondolkodtam, hogy a ffi tanárnak hogyan adja oda egy kisfiú a virágot... hiszen fiúknak nem szoktunk virágot vinni.

Lehet, hogy sütök valamit, és pluszban viszi a virágot annak a két tanítónéninek, akikkel hétfőn órája van.

Igazából virágon felül másban nem is nagyon gondolkodtam.

2018. máj. 17. 12:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk közösen volt megszervezve, vagyis az osztály közösen adott valamit, és minden tanárnak, aki tanította a gyerekeket.

A virágra szánt pénzt összedobtuk, és általában valamilyen vásárlási utalványt vettünk, plusz egy szép csokrot.

És két "jókislány" adta át :)

2018. máj. 17. 12:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem olyan az osztályközösség, hogy lehessen közösködni :/
2018. máj. 17. 12:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Én mindig vittem (volt mikor csak az udvarunkról szedettet, de annak is örültek) szerettem a tanáraimat és felnőttként is örülök, ha összefutok velük az utcán és váltunk pár mondatot. Hálás vagyok nekik, persze volt mikor egyet-kettőt igazságtalannak tartottam vagy haragudtam rájuk, de jó szívvel gondolok rájuk. Nekik is köszönhetem, hogy olyan ember lettem amilyen! Erre nevelem a gyermekem is. Szerintem pár szál virágot megvenni nem nagy kiadás (nem feltétlenül kell mindenkinek) és jól esik az embernek, főleg, ha nő! Ha gondolod vigyetek, szép gesztus! Oviban nem szoktunk kapni (évzáróra sem), de őszintén szólva jól esne. Elsős gyerekkel azt javaslom, hogy együtt adjátok át.
2018. máj. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!