Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mit tegyek, ha mulya a gyerek?

Mit tegyek, ha mulya a gyerek?

Figyelt kérdés
Menten felrobbanok! Az órán nem jelentkezik, pedig tanulunk. A szorgalmit nem mutatja be, csak ha ceklire felírom. Ma meg alakított: megkérdezte a tanár, hogy megvan-e 10 db szorgalmi és 6-ot bökött ki, pedig még túl is teljesítette a tervet. Ilyenkor mit lehet tenni? Sajnos nem adhatom be a házit helyette, illetve nem válaszolhatok a tanár kérdésére helyette.
2018. ápr. 9. 19:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan, szólj már a tanítónéninek, ha ez téged ennyire zavar!

kommunikálni, kommunikálni, kommunikálni!

és nem a gyerekkel, mert az enyém is 5 méter séta alatt elfelejti, hogy ott az út, körül kell nézni... 3 perc alatt elfelejti, hogy mit hova tettem a táskájába...

Szólni kell a tanítónak, hogy Pistike megcsinálta a szorgalmit, viszi. Ha elfelejtené mind megmutatni, kérdezzen rá, hogy biztos nincs a táska másik zsebében/másik füzetben/mappában?

Ha a tanítóval nem tudsz együttműködni, akkor a gyereked miért is akarna?

2018. ápr. 12. 07:54
 22/35 anonim ***** válasza:
66%

Milyen sokmindent mulaszt el? Pirospontot? Kisötöst? És akkor mi van? A tudás a lényeg, az meg az övé.

Valószínűleg miattad ilyen a gyerek. Tiszta szorongás lehet az élete, hogy mikor mit csinál rosszul.

2018. ápr. 12. 07:59
 23/35 A kérdező kommentje:
Volt már rá precedens, hogy szóltam, de a tanár jobb szereti, ha a gyerekek szólnak és ebben igaza is van valahol. Már az óvodában is "szívtunk", mert az új óvodavezetés lusta volt kiírni a gyűjtőmunkát, mert hogy házi feladat az is, hogy elmondja a gyermek otthon. Hiába próbáltuk harapófogóval kihúzni belőle, okykor még az ebédet sem tudta megmondani. Aztán jött a stigmázás, hogy nem járulunk hozzá a közösségi munkához, holott mi megtennénk mindent. Mióta megtudtuk, hogy van gyűjtés, csak feledésbe merül kiírni, külön rakérdeztünk. Már eleve úgy derült ki, hogy feltűnt, hogy régen kellett bármit bevinni.
2018. ápr. 12. 08:56
 24/35 anonim ***** válasza:
83%

Én ezt értem, hogy általában a tanár jobb szereti... de a te gyereked ilyen, ebben tér el az átlagtól, tehát muszáj jelezned valahogy a dolgot.

Megmondom őszintén, én pont az a szülő vagyok, aki már lehet, hogy a tanár idegeire megy, de én speciel mindenért szólok... bármi van, reggel vagy még este írok a tanárnak, hogy pl Pistike viszi a kirándulásra a pénzt, betettem a táskájába x helyre. Vagy Pistike visz be a vásárra/gyűjtésre x dolgot, a szatyorban van/portán leadtam, hogy ne kelljen rá vigyáznia. Esetleg Pistike nem volt jól éjjel, megbeszéltem vele is, de kérlek szólj rá, hogy tolja a gyógyszert legalább 2x a nap folyamán.

stb, stb. lehetne a végtelenségig írni.

Pistike megcsinálja, viszi, tudja, csak aztán van ezer fontosabb dolog és elfelejti. Mivel te nem vagy ott, muszáj, hogy valaki emlékeztesse rá. Ez a valaki a tanítónéni. Muszáj, hogy meglegyen köztetek az összhang, hiszen ő van vele egész nap, ő felel érte... napközben ő van helyetted.

2018. ápr. 12. 09:07
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nálunk a házi és a szorgalmi is mindig ki van írva a szülőknek a táblára és még a tanítónéni fb-ra is felteszi a csoportba.

És minden gyereknél leellenőrzi, hogy a könyvben bejelölte-e... és nyilván később at is, hogy kész van-e. Nem az alapján megy, hogy bemutatja-e a gyerek, hanem beszedi és megnézi.

2018. ápr. 12. 09:09
 26/35 A kérdező kommentje:
Nekem már sikerült kiakasztanom a tanárt, hogy ráírtam, nem szereti, elvárt, hogy a gyermek mozgósítsa magát. Kapitalista világ, aki lemaradt, kimaradt...
2018. ápr. 12. 10:50
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

akkor alapvetően lehet, h nem a gyerekkel van gond, hanem a tanárral.

Én heti 1-2 levelet tuti váltok vele. Persze ha szólna visszafognám magam, de akkor meg suli után zargatnám személyesen :D

2018. ápr. 12. 10:54
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
A cetlis megoldás működni amúgy? Mert hiába nem szimpi megoldás, ha használ akkor használ. Tedd meg, hogy ragasztassz kis cetlit a füzetére, könyvére, amiben van a szorgalmi. Egy időután megszokja, hogy a szorgalmit be kell mutatni. Nem egy hét alatt, de megfogja tanulni. Otthon pedig lehet sokat dícsérni miatta. :)
2018. ápr. 12. 17:51
 29/35 A kérdező kommentje:
Általában működik, de most az egyszer lecsúszott a táska aljára. Azóta vagy nincs olyan óra, vagy mindig van valami.
2018. ápr. 12. 19:21
 30/35 anonim ***** válasza:
használt öntapadós oldaljelölő címkét :) színes, tuti észreveszi, ha nem ő, akkor a tanár.
2018. ápr. 12. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!