Mit tegyek, ha mulya a gyerek?
Ugyan, szólj már a tanítónéninek, ha ez téged ennyire zavar!
kommunikálni, kommunikálni, kommunikálni!
és nem a gyerekkel, mert az enyém is 5 méter séta alatt elfelejti, hogy ott az út, körül kell nézni... 3 perc alatt elfelejti, hogy mit hova tettem a táskájába...
Szólni kell a tanítónak, hogy Pistike megcsinálta a szorgalmit, viszi. Ha elfelejtené mind megmutatni, kérdezzen rá, hogy biztos nincs a táska másik zsebében/másik füzetben/mappában?
Ha a tanítóval nem tudsz együttműködni, akkor a gyereked miért is akarna?
Milyen sokmindent mulaszt el? Pirospontot? Kisötöst? És akkor mi van? A tudás a lényeg, az meg az övé.
Valószínűleg miattad ilyen a gyerek. Tiszta szorongás lehet az élete, hogy mikor mit csinál rosszul.
Én ezt értem, hogy általában a tanár jobb szereti... de a te gyereked ilyen, ebben tér el az átlagtól, tehát muszáj jelezned valahogy a dolgot.
Megmondom őszintén, én pont az a szülő vagyok, aki már lehet, hogy a tanár idegeire megy, de én speciel mindenért szólok... bármi van, reggel vagy még este írok a tanárnak, hogy pl Pistike viszi a kirándulásra a pénzt, betettem a táskájába x helyre. Vagy Pistike visz be a vásárra/gyűjtésre x dolgot, a szatyorban van/portán leadtam, hogy ne kelljen rá vigyáznia. Esetleg Pistike nem volt jól éjjel, megbeszéltem vele is, de kérlek szólj rá, hogy tolja a gyógyszert legalább 2x a nap folyamán.
stb, stb. lehetne a végtelenségig írni.
Pistike megcsinálja, viszi, tudja, csak aztán van ezer fontosabb dolog és elfelejti. Mivel te nem vagy ott, muszáj, hogy valaki emlékeztesse rá. Ez a valaki a tanítónéni. Muszáj, hogy meglegyen köztetek az összhang, hiszen ő van vele egész nap, ő felel érte... napközben ő van helyetted.
Mondjuk nálunk a házi és a szorgalmi is mindig ki van írva a szülőknek a táblára és még a tanítónéni fb-ra is felteszi a csoportba.
És minden gyereknél leellenőrzi, hogy a könyvben bejelölte-e... és nyilván később at is, hogy kész van-e. Nem az alapján megy, hogy bemutatja-e a gyerek, hanem beszedi és megnézi.
akkor alapvetően lehet, h nem a gyerekkel van gond, hanem a tanárral.
Én heti 1-2 levelet tuti váltok vele. Persze ha szólna visszafognám magam, de akkor meg suli után zargatnám személyesen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!