Segítség iskolai gonddal kapcsolatban?
a pszichológus mit mondott, mi váltja ki ezeket, miért ne váltsatok sulit?
én amúgy tuti másik iskolába vinném. egyértelműen nem érzi jól magát abban az osztályban.
leírta mi váltja ki: csúfolják, piszkálják, rugdossák. persze hogy nem szeret menni és nem tud viselkedni.
Váltsatok iskolát és járjon szakemberhez, sajna a problémás gyerekek mindig problémásak - mármint ha itt kiszemelték szekálni, máshol is kifogják, vagy mert szemüveges, vagy mert hallgatag, vagy mert kövér..ez ilyen. küzdősportra vigyed. Tanul önfegyelmet, önbizalmat kap és levezeti a felesleges stresszt
Lefogták és azt mondod vele van baj. Mond neked mikor veszett el az a minimális szabadság érzeted amivel megszülettél? O.o
Végig se olvastam ez a természetgyalázó kérdést.
Tanulj meg gyereket nevelni.
Még a növények is tiltakoznak, kimutatják ha baj van.
Beszéltél a problémáról a tanítókkal úgy, hogy a segítségüket kérted, mondják el, mit látnak, mi lehet a fiad baja? Más szülőkkel beszéltél erről? Sokszor a gyerekek otthon elmesélik azt is, ami másokkal történik az iskolában, így más szemszögből is láthatod, milyen a fiad a suliban.
A pszichológus miért mondja, hogy ne váltsatok? A nevtan miért mondja, hogy igen?
(Hasonló helyzetben voltunk évekkel ezelőtt, nekünk a nevtanban mindenki „burkoltan”, de erőteljesen célzott rá, hogy az akkori iskola nagyon gáz, váltanunk kéne, a pszichológus pedig kvázi könyörgött ezért. A sulis iskolapszichológus volt az egyetlen, aki nem mondta ezt, de mikor néhány év múlva – akkor már egy új suliba járt a gyerek, ő pedig már nem abban az iskolában volt pszichológus – összefutottunk az utcán, elnézést kért tőlem, hogy nem mondta ki, hogy váltsunk, holott tisztában volt vele, hogy a tanítónőink kretének. Nyilván lojális volt az iskolához, ahol dolgozott, nem kárhoztatom.)
Ennyi információ alapján én is azt javasolnám, hogy váltsatok iskolát, mert megmérgezi a gyerek lelkét, ha naponta sok órában egy ennyire ellenséges közegben van (ahol se a tanárokhoz, se a gyerekekhez nem tud kapcsolódni).
Amikor ezeket csinálta a taneszközeivel, akkor már látnod kellett, hogy baj van. Ez nem normális viselkedés. Nem tud alkalmazkodni az iskolai élethez ebben az osztályban. A kérdés az, hogy másikban majd tud-e? Sehol sem ideális az osztály összetétele, mindenhol vannak problémás gyerekek, akik csúfolkodnak, verekednek. Én olyat még nem láttam, hoyg egy tanítónéni csak úgy ráhagyta volna valamelyikre, hogy terrorizálja a másikat. Ha mégis így van, akkor váltsatok osztályt! De attól még lehet, sőt valószínű, hogy nektek is változtatni kellene a gyerek nevelésén,mert egy rossz osztályközösségtől függetlenül is lehet a kisfiúnak beilleszkedési zavara.
Egyébként az, hogy jól indult a 2. osztály, az azt jelenti, hogy lettek barátai és nem piszkálták? Mert ha így volt, akkor simán lehet, hogy a kisfiaddal van valami bibi. Ha ugyanúgy nem voltak barátai, nem érezte jól magát, akkor viszont osztályt kell váltani, nem oda való a gyermek.
Otthon jól viselkedik? Oviban volt vele gond? Sajnos az enyém is csinálja pont ugyanezeket, de adhd-s. Nagyon jól indult a dolog, de aztán kirúgták a tanárt, akit szeretett. Azóta 8 különböző tanár tanította. Folyamatosan gondolkodtam, hogy el kéne onnan hozni, de a gyerek nem akart, ott vannak a barátai. Most meg behívtak, hogy vigyem el. Nem is értem, semmi önkritikájuk, hogy ezt nem lehet csinálni egy elsős osztályban?
Én nem viszem most el, mert a gyerek nagyon kivan idegileg, és le is vannak maradva, hol voltak órák, hol nem. Így az új helyen halmozottan hátrányosan indulna. De kiveszem napköziből, és szeptemberben tuti nem itt folytatjuk. a 240 óra hiányzást meg maximálisan ki fogjuk használni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!