Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Segítségre volna szükségem,...

Segítségre volna szükségem, iskolaváltással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Első osztályos a gyerekem, olyan iskolába került, ahol nem ismert senkit. Ez az iskola és tanító nénik tették rám a legjobb benyomást a nyílt napokon. Sajnos egy nagyon zárt közösségbe csöppent bele a fiam. A többiek mindent tudtak, mi hogy zajlik. Ismerték egymást és a tanító néniket,hiszen etek a tanító nénik 1 évig minden héten mentek az oviba. Úgy viselkedett a gyerekem, mint egy kis vadember. Kifordult magából. Nagy nehezen hónapok alatt sikerült lenyugtatni. Már nem beszél csúnyán, nem agresszív. Viszont nem hajlandó házit írni a napköziben. Elfárad. rengetegszer beszéltünk a tanító nénikkel is és a gyerekkel is,mit hogyan kellene csinálni. Megbeszéltük,hogy piros tollal bejelölik a házikat,mert csak abból tudom,mi a házi. Mert természetesen fél 5 után 5 perccel már nincsenek tanító nénik,akikkel beszélni lehetne. Ez a bejelölős dolog kb 3 napig tartott,már nem jelölik. Kértük a férjemmel,hogy ha valami hiányzik,ne a naplóba írja be,hanem az üzenőbe. Ezt sem teljesítik.Most már ráhagynak mindent,örülnek,ha elvan magának. Bántják a fiamat szóban. Múltkor ellökték,beverte a fejét. Erről a tanárok nekem nem szóltak. Mikor szóvá tettem,miért nem szóltak,akkor válasz,azt elmondta a gyerekem,ő mit csinált. Tanácstalan vagyok,hofy nem lenne-e ugyanilyen gond egy másik iskolában. Vagy esetleg átviszem és ez a dacolás,meg ellenkezés is megszűnne?
2017. máj. 2. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal áttenném egy másik iskolába. Holnap.
2017. máj. 2. 22:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a helyedben átíratnám máshova. Csak akkor derül majd ki....

Nyilván ott is lesznek gondok az elején, de itt biztos nem lesz javulás a dologban

2017. máj. 2. 23:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Pontosan ilyen helyre jártam iskolába, el is könyveltek valami kezelhetetlen szörnyetegnek, első-második osztályt töltöttem ott.

Sajnos még nagyobb baj az, hogy a te kérésedet sem teljesítik, a tanítók. Meg lehet valahol érteni, nincs kapacitásuk erre (se) így ez nem egy nyerő helyzet. Se a gyereknek (pontosan érzi hogy baj van, és ha nem oldja valami, akkor csak rosszabb lesz) se neked ( "gyerekszemmel" írok de gondolom egy szülőbek is borzasztó látni hogy a gyermeke szenved az iskolával/tól), illetve nyilván a többieknek se.

Ami nekem/éfesanyámnak segített, az az iskolaváltás: rendkívül türelmes tanító és kis létszámú osztály. Nem magán volt (akkor még nem is nagyon volt ilyen), kerületi iskola. Érdemes lenne nézelődni a lehetőségek között. Nekem egy év volt mire "lenyugodtam" tehát egyről a kettőre csak lassan megy, de lehet hogy a fiadnak könnyebb lesz.

Amit még hozzátennék, hogyha van lehetőségetek, járjon el valamit sportolni, mozogni, olyan helyre ami tetszik neki.

2017. máj. 3. 08:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagy segítség a másik oldalról jövő tapasztalat is. kis létszámú az osztály, 15en vannak. sportolni nem jár,mert nem szóltak róla,hogy egész évben lehetett volna menni focizni péntek délutánonként.igaz,oda csak a jó gyerekek mehetnek. zenélni jár, azt szereti.
2017. máj. 3. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!