Iskolai, ovodai menza hogy is van ez? Nekem személy szerint nem jár gyermekvédelmi támogatás. Érdeklődtem az új kiegészítő gyermekétkeztetéssel kapcsolatban, az iskolába az óvodába, és még a gyermekjóléti intézetben.
Szerintem a bölcsis/ovisnak jár, a sulisnak nem (ill. neki 3 gyereket nevelő családban 50% kedvezmény jár, ezt az iskolában tudják, MÁK igazolás kell arról, hogy 3 gyerekre kapod a családi pótlékot):
A bölcsődei ellátásban és az óvodai nevelésben részesülő gyermekek közül az alábbiak számára 2015. szeptember 1-jétől az étkezés ingyenesen (100 % normatív kedvezmény) kerül biztosításra:
• rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek,
• tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek,
• gyermek olyan családban él, amelyben tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek,
• gyermek olyan családban él, amelyben három vagy több gyermeket nevelnek,
• gyermek nevelésbe vételét rendelte el a gyámhatóság,
• gyermek olyan családban él, amelyben az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130 %-át (2015.évben 89.408,- Ft-ot)
Innen idéztem, de szerintem ez országosan érvényes:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!