Hogyan oldjam meg ezt a helyzetett? Napköziben semmit sem tanulnak mire hazaér fáradt, nyűgös. Romlik az eredménye. Mihez, kihez kell fordulni, hogy kivegyük a napköziből?
Fiam most harmadikos, kötelező napközi miatt 16:15ig. Az iskolától a hazaút 35 perc busszal, faluban lakunk így a közeli iskolába jár. Ha edzése van heti 2x akkor 19:30 előtt nem ér haza.
A napköziben semmi leckét nem csinál meg, a nevelő csak tesz egy láttam jelet és kész. Semmit sem ellenőriz le, nem segít nekik. Arra hivatkoznak, hogy önállósodniuk kell. A fiammal így nehéz, itthon nagy veszekedések árán hajlandó tanulni. Fáradt, nyiklik nyaklik, éhes, kakilni kell, szomjas , jajj most fáj vmi.. sorolhatnám még miket kitalál. Elhozni sem lehet a napköziből, a nagyszülei vigyáznának rá, tudna tanulni is. De ezt nem engedi az osztályfönök.
Nincs délután tanórájuk, csak sima napközi van.
A másik gond, hogy ütik verik egymást, sárban hemperegnek ma úgy jött haza mint egy kismalac. Állítólag bele rángatta két másik fiú a pocsolyába és fellökték. 3 kabátja van és 3 bakancsa, egy kabát szinte mindig a nagymamánál van aki megvarja a szakadást. Erre hivatkozva sem engedik haza.
Kötelező napközi? Ilyet sem hallottam még.
Nem kötelezhetnek, hogy bent legyen, ha te mint szülő tudod és hagyod, hogy a gyereked egyedül menjen haza.
Másik iskolát nem tudtok keresni neki?
Nincsen valami közeli nagyváros, ahol vannak normális általános iskolák?
Ez így elég gáz, hogy nem tanulnak délután és hogy nem igazán figyelnek rájuk a napköziben.
Láttam ilyet én is a saját szememmel,a tanárok elkávézgatnak meg elbeszélgetnek felügyelés közben és nem figyelnek úgy a gyerekekre, ahogy kéne szerintem.
Így tényleg nincs értelme a napközinek.
Ha tényleg nem tudjátok kivenni,akkkor szerintem érdemes lenne más sulit keresni, ami kicsit erősebb és jobb hírű.
Bár nem értem, ha vége vannak az óráinak, akkor miért ne vihetné el a szülő/nagyszülő? Főleg, ha úgysem csinálnak bent semmit.
Melegedni otthon is tud, de legalább ott rá lenne bírva, hogy csinálja meg a leckét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!