Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Melyik betűnél tartanak elsős...

Melyik betűnél tartanak elsős gyerekeitek?

Figyelt kérdés
2017. dec. 15. 18:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
98%
Nálunk a héten fejezték be az egyjegyu betűket.Szunet után folytatják a tovább,nálunk sem abc sorrendben haladnak.. egyébként semmi bajuk nem lesz, valószínűleg év végére ők is tudnak majd olvasni és írni,ahogy a többi elsős.
2017. dec. 15. 19:49
 12/24 anonim ***** válasza:
95%

Én jobban aggódnék azokért, akik már végére értek az ábc-nek. Persze biztosan sok gyerek van, akinek ez semmi gondot nem okoz, de egy átlagos képességű osztályban ilyen tempó mellett 25-ből 6-8 gyerek biztosan keveri a hasonló hangzású vagy formájú betűket. Ezt a problémát pedig sokkal nehezebb megoldani, mikor a gyerek naponta mindkét tévesztett betűvel találkozik, mintha hosszabb gyakorlási fázissal rögzítjuk pl. az u-ú-t és csak jóval később kerül elő az ü-ű betűpár.

Egy csomó rosszul olvasó gyerek problémája gyökerezik a túl gyors betűtanításban és a szótagolás idő előtti elhagyásában.

2017. dec. 15. 20:08
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Másodikos a fiam, egy éve kb az abc 2/3-ánál jártak még csak. És egyáltalán nem bánom, hogy nem "tudott" karácsonyra olvasni. Az hogy le vannak maradva egy butaság. Mihez képest? Ismerős kisfiú szintén elsőben volt hogy egy héten 7 betűt tanult. Ehhez képest én sokkal jobban örültem, hogy "lemaradtak", sokkal biztosabb a tudása.
2017. dec. 15. 20:34
 14/24 anonim ***** válasza:
94%
S.
2017. dec. 15. 21:00
 15/24 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk is már a héten végeztek. Szerencsére az én gyermekeimnek ez nem okoz gondot, viszont van olyan gyerkőc az osztályban akinek jobb lenne a lassabb tempó.
2017. dec. 15. 21:23
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Akkor nem aggódok. Iskolaotthonos rendszerben tanulnak. Az egész osztály pontosan olvas, ír. Nem cserélik a betűket. Talán tényleg ez a jobb. Hosszú távon legalábbis biztosan.
2017. dec. 15. 21:48
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
J betüt tanulták most .
2017. dec. 16. 07:52
 18/24 anonim ***** válasza:
13%

Most nagyon le vannak maradva (ezt írtad előző oldalon), vagy az egész osztály pontosan olvas és ír (ezt meg most írtad legutóbb)?

Ugye tudod, hogy a kettő üti egymást.....

2017. dec. 16. 08:02
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a tanult betűket írják és olvassák pontosan , nem keverik őket. Szerintem ne aggódj , ez nem verseny, az a lényeg, hogy jól rögzüljön.
2017. dec. 16. 08:20
 20/24 anonim ***** válasza:
97%
a,i,í,m,o,ó,e,l,u,ú,t,á,r,ü,ű,é,v,ö,ő betűket tanulták eddig. Én örülök, hogy nem tanulják sorban. Ez nem verseny.Matekból a 7-ig tanulták a számokat, az 5-ös számkörből megírták a felmérőt, összeadást, kivonást tanulták, tanulják. Így is le vannak terhelve, van olyan nap, hogy 6 órájuk is van. Mikor én voltam elsős, akkor csak magyar, matek, ének, rajz és technika volt. Most meg még plusszba informatika, környezet, etika, idegen nyelv.
2017. dec. 16. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!