Melyik iskolát választanátok ebben az esetben?
Adott egy tényleg jó képességű gyermek. Viszont gyermekkori tic-je van, feszültség hatására a szemét forgatja, de csak ennyi. Egy szigorú egyházi, de erős iskolába íratnátok, ahol sokat követelnek tőlük, vagy esetleg egy gyengébb iskolába? A matek nagyon megy már most, fejben összead, stb.. és ebben a bizonyos gyengébb iskolában indul minden évben a sport és egyéb más tagozatok mellett matek is.
Félek, hogy mi lenne vele egy szigorúbb iskolában, ha nagyon fegyelmeznek(NEM magatartás zavaros) mennyire tikkelne. A másiktól meg azért félek, mert sokféle gyerkőc jár oda, és nem tudom, melyik helyen tudná önmagát elfogadtatni. Semmi más gond nincs vele, csak a szemforgatás. Alaposan kivizsgáltattuk, nincs szó semmilyen szindrómáról, csak "sima" tikk.
Minden választ előre is hálásan köszönök.
Egyházi iskolába semmi képpen nem adnám
Te nem láttad menbyi gyereket molesztálnak? A másik hogy elfogult vallási fanstikusok közé nem adnám a gyerekem.
Nyílt napon megnézném, hogy milyenek lesznek a tanító nénik, és az alapján döntenék.
Természetesen az iskolát tájékoztatnám a dologról, hogy ne legyen belőle később kellemetlenség.
A két lehetőség közül valószínűleg a gyengébbet választanám - bár az ideális egy harmadik, erősebb, de szintén tagozatos suli lenne.
Ha nem működik, váltani lehet később is.
Az a baj, hogy ez a kettő jöhet szóba. Van még egy, ami versenyistálló, és még egy egyházi iskola, tehát igyekszem a legjobb mellett dönteni. A leendő tanitók is nagyon aranyosak, csak jókat hallottam.
Attól félek tényleg, hogy az egyháziban, mint általában sok a sznob gyerkőc (bár minden gyerek tud extra gonosz lenni) és piszkálnák, vagy nagy lenne a nyomás, mert a szigor.. oda egyébként sok problémás gyerek jár, van, akit már átirattak, mert a napi 8 órás szigor után a stresszt otthon nem tudták kezelni... most a héten jártam utána, és megtudtam ezeket.
A számomra szimpatikus tagozaton emelt óraszámban van matek, de minden mást normálisan tanulnak, mint máshol. Tanácstalan vagyok. Sokan meg azt mondják, hogy oda ne, mert perem iskola, sok a vidéki, ami engem egyáltalán nem zavar, én csak azt szeretném tudni, hogy melyik lesz jobb a gyermekemnek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!