Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős gyereketeknek iskolai...

Elsős gyereketeknek iskolai kirándulásra mennyi pénzt kell adni, költőpénznek?

Figyelt kérdés
2017. máj. 24. 21:28
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
72%
Épp ma ment kirándulni az elsősöm és nem vitt pénzt, ahogy máskor se. Belépőre, utazásra be szokták szedni előre, inni-enni visz dögivel, ha fagyiznak osztálypénzből, boltba meg nem mennek. Ahogy ismerem őt és a tanítónénink, szerintem simán "kapnám" a beírást, ha elindulna egyedül valami fontos szuvenírt venni (csak mert akad nála 100 Ft), ami miatt aztán összevesznek vagy lemarad.
2017. máj. 25. 08:24
 22/39 A kérdező kommentje:
Igen,jövőre kap majd természeten,csak így teljesen hülyének néz a többi szülő,meg a tanítónéni:-(Én még le voltam ragadva ott hogy ovis kiránduláson is elvoltak pénz nélkül,még tavaly nagycsopotban is,de elsőben már úgy látszik költeni kell:-(
2017. máj. 25. 08:28
 23/39 anonim ***** válasza:
69%

Ne okold magad!

Egy napos kirándulásra valószínűleg nekem sem fordult volna meg a fejemben. (Mert ha "bármi történik", ott a tanítónő meg a kísérőtanár, nekik kell megoldani azt a "bármit", nem egy elsős gyereknek!)

Ez tényleg a tanítónő hibája!

2017. máj. 25. 08:51
 24/39 anonim ***** válasza:
97%
Attól függ... tavaly volt elsős. A közeli kalandparkba mentek, ebédet és mindenkinek 1 jégkrémet az osztálypénzből álltak. 2 játék kivételével az összes benne volt a belépőbe,de mondta az osztályfőnök,hogy plusz fizetőst senkinek nem fog engedni. 500ft-ot adtam neki mert kicsi innivalót raktam be (felesleges lett volna a nagy mert felmelegszik délutánra és hiába víz az már nem jó melegen),így arra kapott,hogy majd innivalót vegyen magának. Rágcsát stb raktam be. Viszont decemberbe volt egy verseny nyeremény kirándulásuk, innen 150km-re néztek meg egy német nyelvű színház előadást és utána az ottani karácsonyi vásárba nézelődtek.Első osztályból 2 gyerek ment, én az egyik kísérő tanárnak adtam 5000ft-ot,mert úgy éreztem nála jobb helyen lesz és egy karácsonyi vásár nem az az árkategória ahol 500-1000ft-al tud valamit kezdeni szegény gyerek,pláne,hogy nekünk és a testvéreinek is szeretett volna ott venni valamit.Azért egy kicsi maradt a pénzből :) Most másodikos Badacsonyba mennek,vonat,hajó séta stb szülőin szólt az osztályfőnök,hogy 3000ft-ba maximalizáljuk a költőpénzt mert a fagyi ismét mindenkinek az osztálypénzből fog menni és ketten lesznek a 11 gyerekre,nem szeretnék ha nagy pénzeket ott lóbásznának mert kirándulni és nem vásárolni mennek.
2017. máj. 25. 08:58
 25/39 anonim ***** válasza:
62%

Megmondom őszintén, én sem adtam volna.

Ugyan még csak 4 éves a fiam, és kiscsoportos, de elsőben nem is ismerik a számokat úgy, nem tudnak számolni, hogy most mi mennyi. Akkor minek neki 1-2ezer Ft???

Vagy csak én hiszem, hogy nem tudja kiszámolni, mire telik neki abból? Tudtommal elsőben tanulnak majd írni meg számolni, és nem 100 meg 1000 meg 2000-ig számolnak, összeadnak, kivonnak.

Akkor minek neki?

Meg minden úgy van szervezve, hogy nem is kell költeni, mert a tanár vesz mindent, meg visznek magukkal enni-inni nem?

Vagy le vagyok maradva?

2017. máj. 25. 08:59
 26/39 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam, nem csak én vagyok lemaradva úgymond hogy egy elsős gyerek pénzzel menjen e kirándulni.Meg úgy gondolom hogy ezt a tanítónéninek illett volna jelezni, hogy ő megengedi e a gyerekeknek a külön vásárlást, vagy nem, és ha igen, akkor egy maximum összeget, mint sokan írják, és hallom másoktól is.Mert ugye a kisfiam is kapott az egyik anyukától egy pár száz forintos dolgot, amit utána persze kifizettem neki, de mondta a kisfiam hogy neki csak kicsi jutott, más meg teniszütőt meg nem tudom én mi mindent vett.....
2017. máj. 25. 09:45
 27/39 anonim ***** válasza:
82%
Fiam tegnap volt kirándulni, meg sem fordult a fejemben, hogy adjak neki. Előre meg volt beszélve, hogy hova mennek, mindenki kap fagyit osztálypénzből. Szerintem felesleges. Pakoltam neki rágcsát, innivalót, ennivalót.
2017. máj. 25. 09:46
 28/39 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk direkt kérték, hogy ne vigyenek pénzt a gyerekek. Ettek egy fagyit osztálypénzből és ennyi. Eddig semmilyen iskolai programra sem vihettek pénzt.
2017. máj. 25. 12:02
 29/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:-)nem én pontozok le amúgy:-(
2017. máj. 25. 13:41
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Én is tanár néni vagyok, szerintem ne hibáztasd magad. Mi sulinkban beleírjuk a költőpénzt is. Ha nem írnám bele, és valaki nem hozna az osztályomból, akkor nem őt nézném hülyének, hanem magamat hibáztatnám. (És valószínű adnék neki valamennyit kölcsön, hogy ne érezze rosszul magát kirándulás alatt.)

Arra, hogy mennyit hozzanak, én azt szoktam mondani, hogy amennyit nem baj, ha elkölt a gyerek, mert tuti elkölti. (Mi általában egy fagyit és egy ajándékboltozást engedünk, máshol nem is tesszük lehetővé a költekezést. Ehhez azért nem kell olyan rengeteg pénz, ráadásul ha sokat adnak, akkor is csak vacakokra költik, már bocsi, hogy így írom. Sőt, volt olyan, hogy annyi osztálypénz maradt, hogy a fagyit is abból álltam.)

2017. máj. 25. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!