Ki ad felmentést futásról?
4-es,
bizony szomorú hogy vannak beteg gyerekek. Ezt akartad írni, nem?
Tarts egy kis önvizsgálatot!
Szerinted a gyerek szülője nem azt akarja, hogy a gyermeke ugyanarra legyen képes, mint a többi?
Örömötokoz neked belerúgni?
Nem, ilyen nincs. Vigyétek el a hegyekbe, ne törődjetek bele, hogy nem bír futni.
A későbbiekben sem árt, ha kikezelitek az asztmájából.
Unokanővérem is azstmás volt, fulladt, stb., felmentek vele többször a Tátrába, meg ilyen nagyon magas hegyekben töltöttek többször egy hetet, mozgatták, és most 40x évesen kutya baja, túrázik egy csomót, stb.
Igenis mozdítstok ki a kislányt, és kezdjetek vele fokozatosan! fizikai aktiviásba, mert erre az élete is rámehet - pl. nem kap munkát.
Én szerencsére nem vagyok érintett, de két asztmás kollégám volt (rendszeresen gyógyszert kellett szedniük), akik mind a ketten rendszeresen futottak, egyikőjük pedig konditerembe is járt még mellette.
Mind a ketten állították, hogy rengeteget segített a mozgás az állapotukon és az általános életminőségükön.
Ha az én gyerekemröl lenne szó, biztosan keresnék egy olyan szakembert, akivel meg tudnám beszélni, hogy az esetlegesen szükséges állandó gyógyszer mellett milyen életmód változtatás kell a javulás erdekèben, illetve hogyan és milyen sportot tudnánk beiktatni az életébe. Meggyőződésem, hogy hosszabb távon nem az agyonféltés a megoldás.
Asztma és asztma között nagy különbség lehet. Előfordulhat, hogy valakit a legjobb gyógyszerekkel se lehet tünetmentessé tenni.
Mozgásra, sportra mindenképpen szüksége van az asztmás gyereknek, ahogy a szívbetegnek, féllábúnak és a makk egészségesnek is. A pulmonológus javasolhat gyógytestnevelést, könnyített testnevelést, adhat külön gyógyszert, amit a gyerek közvetlenül a tesi óra előtt szív be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!