Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nem törvényellenes ha az...

Nem törvényellenes ha az iskolában a gyerekek gereblyézik az udvart? Illetve kapálnak?

Figyelt kérdés
2017. máj. 2. 12:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Nem. :-)
2017. máj. 2. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Direkt abba az iskolába irattam be a gyerekeimet, ahol ezt csinálnak. Van kertjük mindenféle növénnyel,gyerekekkel vetik, kapálják, betakarítják és ESZIK!!! a friss zöldésgeket. Komposztálnak. Gereblyéznek. Vagyis fordítva :) Fűszernövényeket és gyógynövényeket gondoznak. Fákat ültetnek. Sőt az iskola körüli kiskert téglakerítését is gyerekekkel együtt csinálták (itt már szülők is). Árgus szemekkel kerestem az ilyen iskolát! És találtam!!!
2017. máj. 2. 13:16
 13/21 A kérdező kommentje:

1:nem vagyok tini

2:de gyermeket nevelek

3:én is fontosnak tartom,hogy legyen ilyen "feladat"az iskolában.

A kérdésem pedig nem tőlem származik, hanem egy elkényeztetett anyukától.gondoltam felteszem ide ki mit mond rá.de még az a jó hogy a másik fajtából van kevesebb.

Köszönöm a válaszokat.

2017. máj. 2. 13:49
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

Ha kiskert van, én örülnék neki, hogy termelik a zöldséget.

Ha a gondnok/takarító munkáját végzik, akkor szeretném látni azokat a látványos változásokat, amit a gondnok bruttó béréből megspórolnak.

A gyerekek az iskolában rendet raknak az osztályban, felrakják a székeket,naponta 6x törlik a táblát. Erre van kitalálva a hetesség.

Mi is szedtünk szemetet, de tanóra keretein belül.

Ha a nagyszünetük megy rá, akkor nem tartom normálisnak. Ha a természetismeret, vagy a tesi, akkor nyugodtan. Hasznosabb, mint két kört futni.

2017. máj. 2. 14:52
 15/21 anonim ***** válasza:
70%
Igen, csinálják. A buta szülők miatt vagyunk ott ahol nem kéne. sok ostoba szülő miatt ilyen szerencsétlenek a gyerekek. a neveléssel van a baj, nem a gyerekkel. buta emberek vannak. nem látják a következményeit az ostoba féltésüknek.
2017. máj. 5. 10:32
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

"Ha a gondnok/takarító munkáját végzik, akkor szeretném látni azokat a látványos változásokat, amit a gondnok bruttó béréből megspórolnak. "

Iskolában dolgozom, leállt a veséje az egyetlen gondnokunknak, aki egyben udvaros is (hatalmas udvar van). Hetekig nem tudott jönni dolgozni, kórházban volt. De a szél ezt nem tudta, össze- vissza fújta a leveleket az udvaron :D Ebben az esetben is nehezményeznéd, ha a gyerekek gereblyéznék az udvart?

2017. máj. 6. 07:47
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Na Te biztosan okostelefont vettél Neki egy éves korában...
2017. máj. 7. 08:45
 18/21 Tom Benko ***** válasza:
65%
Nem, sőt, egyfajta pedagógiai módszer.
2017. máj. 8. 00:17
 19/21 anonim ***** válasza:
71%

Örülök, hogy ilyen válaszok jönnek, én is hasonlóan gondolkodok.

Magamról viszont tudom, hogy nem örültem volna neki, ha ilyesmire akarnak rávenni. Volt viszont növény és rovargyűjtés, amit annyira utáltam, hogy szívesebben felsepertem volna az udvart.

2017. máj. 8. 10:55
 20/21 anonim ***** válasza:
65%
Mi közép suliban gyakorlati órán acél rácsokat hajtottunk amik az ablakokra kerültek, nyári gyakorlaton meg a műhelyt épitettük át. Nekem nem voltak újak ezek a melok, ilyeneket anyáméknál is csináltam, de a sok panelban lakónak minden új volt, nyafogtak is rendesen. A munka az nevel, gyakorlatot és gerincet ad, ennyi.
2017. máj. 9. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!