Tényleg csak 4 tanóra lehet egy nap első osztályban holnaptól vagy ez csak valami tervezet még egyelőre?
Amikor en voltam elsos, akkor azt hiszem minden nap 4 orank volt, talan egyszer volt 5... Szerintem nem kell sem attol felned, hogy tulterhelik a gyerekeket, sem attol, hogy nem tudnak eleget tanulni! Ha rendes tanito nenijuk van, barmennyi ido alatt (normal kereteken belul) meg tudjak tanulni a szuksegeseket, mert megfeleloen van beosztva az idejuk (azt tanuljak tobbet ami fontos).
Ennek ellenere el tudom kepzelni, hogy igy az iskolakezdes elotti napon meg mindig csak tervezeteket tudnak a szulok, mert hat Magyarorszagon elunk...ebben a tanugyi rendszerben en semmin sem csodalkozok
Nekünk meg van az órarend. Egy héten 2x van 6 órájuk, 3x 5. És van, hogy a hatodik pl matek/magyar. Elsős lesz :(
Előző. De igen, túlterhelik a kicsiket. Reggel 8kor becsengő, és itt a hatodik órábak 13:40kor van vége. Persze van tesi (minden nap), ének, stb, de a koncentráció akkor is fárasztja, ha csak énekelnek. Mert még kicsik hozzá. Persze egy jó tanító látja, hogy mikor kell abbahagyni (pl csengő előtt), de az akkor is sok.
Jesszusom, 6 meg 5 órájuk van... Szegényke :(
Remélem azért 6 óta nálunk nem lesz.
Nem, pont most olvastam egy interjút egy fejessel, még csak dolgoznak rajta, és az új kerettantervben fog kiderülni hány órájuk lesz az alsósoknak, amit 2018-ra fognak elkészíteni. Szóval idén még biztos nem lesz változás.
Amúgy nálunk a német tagozatos alsó osztályban minden nap 6 órájuk van az elsősöknek is! Ez azért durva. Amúgy a napi 4 órát nem tudom hogy lehet megoldani mert alapból a napi 1 tesi is elvesz egy órát, meg azt is rebesgetik h 30 perces órák legyenek, hát nem tudom.
Na, ma végül kiderült, 5 órájuk lesz minden nap.
A 30 perces óra meg úgy van, hogy egy 45 perces órában konkrétan 30 percet tanulnak, a maradék 15 perc meg inkább játékos valami lesz.
Nálunk nem 4 órájuk volt soha sem. Gondolj bele, minden nap tesi, heti 3 óra rajz, heti 2 óra ének, hittan. És akkor még nem tanult semmit. A lányomnak már elsőben is 3-ig órái voltak. Szerintem ez abnormális.
Én nem hallottam a 4 órát, de akkor mégis mit vesznek ki az órarendből? A mindennapos tesit? Vagy lesz heti 1 matek, de 5 tesi? Meg a hittan, hát az nagyon fontos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!