Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Retteg a gyerek az iskolátol,...

Retteg a gyerek az iskolátol, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A fiam most megy 9.osztályba, és egyszerűen retteg. A 9. osztályt ugyan ebben az iskolában kezdi ahova járt, csak eddig kis gimis volt. Az osztálytársak nagy része az lesz akik eddig voltak, és a gond ez. A társai mindig zaklatták, úszáson lehúzták a gatyáját és nevettek "nézzétek a petinek milyen kicsi"(ezt a fiam mesélte el), a teremben eldugdosták a cuccait, kiborítottak a táskáját, csúfolták a lányok előtt. Én a lépéseket meg tettem természetesen, először az ofővel beszéltem, de az nem hatott. Másodjára az igazgatóval, az igazgató azt mondta, hogy nem sok mindent tud tenni, mert fizikai nyoma nincsen, illetve az egész osztály ellene beszél mindig kitalálnak valamit :(. Beszéltem a zaklatók szüleivel, azok meg meglepődtek, nem akarták elhinni. Másik suliba vinni nem tudom, itt a faluban csak ez az egy Gimi van, a többi rossz iskola. Egy közeli város lenne a megoldás, de ott kolisnak kéne lennie és nem szeretne. Tanácstalan vagyok, rossz nézni hogy a fiam szomorú. És a legrosszabb, hogy a lányok is megalázzák őt, mert a fiuk mindig rábeszélik őket. A fiam jár pszichologushoz, de nem sokat segít.

2016. aug. 24. 13:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Annál szerintem nincs rosszabb ha a gyereket lelkileg terrorizálják és felnőtt korára egy önbizalomhiányos depressziós ember válik belőle. Inkább akkor keljen fel előbb és buszozzin el az iskolába.
2016. aug. 24. 14:47
 12/24 anonim ***** válasza:
92%
Másik iskola...én egy percig nem gondolkodnék, valahogyan biztos meg tudjátok oldani, ennél még a kollégium is jobb.
2016. aug. 24. 14:50
 13/24 anonim ***** válasza:
75%

utolsóval egyetértek, vedd ki a suliból.

Ha nem segít semmi, ofő és igazgatónő sem akkor ott már nagy a gáz.

Akárki akármit hisz, sokat számít hogy milyenek az osztálytársak, a jövő szempontjából.

Anyaként főleg Te ismered a fiadat..

2016. aug. 24. 15:23
 14/24 anonim ***** válasza:
62%

szegénynek buszoznia kell,ha én tudok minden reggel már 4.éve (már általánosban is)4-5 órakor kelni 1 órát vonatozni vagy buszozni (a busz bemegy minden faluba) és délután 4-re hazaérni,vagy fél 6ra meg órákat várni a közlekedésre meg a késésekre akkor ő is tud,ráadásul a vonattól 20-25 percre séta a város,ha 8 órám van másfél órát várok a vonatra....szegény én..-.-

16/L

2016. aug. 24. 17:27
 15/24 anonim ***** válasza:
89%

Másik iskola kell!

A bejárás kibírható, én hat éves koromtól buszoztam, és itt vagyok.

Szorongós gyereknek a kollégium nem opció, mert ott is gondja lehet a társaival.

2016. aug. 24. 19:36
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
szegény :( szerintem is a másik iskola a megoldás,ettől bármi de bármi jobb lesz.
2016. aug. 24. 22:16
 17/24 anonim ***** válasza:
87%

Ès napi mondjuk kèt óra buszozás helyett, inkább terrorizálják napi 8 órát?

Sos suli váltás, a tanèvet már a másik suliban kezdje.

2016. aug. 24. 22:24
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Másik suli. De ott nagyon jól kell helyezkednie, mert ha ott is egyedül marad, és megérzik, hogy gyenge, akkor ugyanúgy fog járni, mint a mostani suliban.
2016. aug. 24. 22:53
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

Mindenképpen kivenném ebből az iskolából, 4 év még rengeteg idő, és egyáltalán nem biztos, hogy javulna a helyzet. Ebből óriási problémák lehetnek később, ha nincs változás.

Mennyit kellene buszoznia a másik gimibe? Nekem voltak osztálytársaim akik 1 órát utaztak reggel, majd vissza 1 órát délután. A buszon tanultak, olvastak, zenét hallgattak, beszélgettek ha volt ismerős, azt mondták nem vészes és hozzászoktak, ehhez alakították a napi rutinjukat.

Én megértem ha nem akar kolis lenni, mert biztos tart attól, hogy az új suliban és a koliban is szekálnák, és ebben az esetben még "menekülni" se tudna előlük, hiszen éjjel-nappal együtt lenne a többiekkel (legalábbis azokkal akik szintén kolisak). Simán lehet benne ilyen félelem, szóval ha nagyon nem akarja a kolit, én nem erőltetném.

A buszozást viszont mindenképpen átbeszélném vele, szerintem megéri az újabb 4 év terror helyett...

2016. aug. 24. 23:19
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szegény... írasd át másik suliba. Egy életre tönkremegy, ha már nem ment tönkre. Ha nem laktok nagyon messze legyen hazajárós. Nekem volt egy olyan osztálytársam aki 60 km.-ről járt be naponta. Igaz, hogy korán kellett kellnie, de ő sem akart kolis lenni. A buszon megtanulta a szóbelit, mire hazaért, így hasznosította is a buszon töltött időt.
2016. aug. 25. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!