Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mekkora kiadás gyermeked...

Mekkora kiadás gyermeked tanévkezdése?

Figyelt kérdés
Nincs gyerekem, de amit a tv-ben lehet hallani, hogy egy gyerek iskolai cucca min. 70ezer ft-ba kerül, az eltúlzottnak tűnik. Vagy valóban ekkora kiadás egy gyerek beiskoláztatása?

2016. aug. 22. 18:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Természetesen nem csak 2 tankönyv lesz, de a többit tartós könyvként kapják a suliban.
2016. aug. 23. 20:27
 22/28 anonim ***** válasza:
Másodikba megy a fiam. Táskát, tolltartót, tornazsákot nem kellett idén venni. Tavaly betáraztam színes ceruzákból, festékekből, így azt sem kellett venni. Kijöttek a tanszerek 10 ezer Ft-ból, de még vennem kell tornacipőt. A tankönyvekért nem kell fizetnem, a munkafüzetekért sem.
2016. aug. 24. 08:42
 23/28 anonim ***** válasza:
Azért 70 ezret olvastál, mert az átlag. Ebbe beleszámolták a pesti egyetemista gyereket is, akinek több tízezer/több mint százezer csak az albérlet.
2016. aug. 25. 00:48
 24/28 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül pl egy másodikas gyereknek ki lehet hozni 20ezerből, ha nem vesznek új táskát, tolltartót.
2016. aug. 25. 00:49
 25/28 anonim válasza:
Szia! Én most leszek megyek 11. osztályba a gimnáziumban, remélem nem gond, hogy én is válaszolok :) Csak szeretnélek megnyugtatni, hogy idővel sokkal olcsóbban is meg lehet úszni az iskolakezdést, én idén kevesebb mint 5ezer forintot költöttem füzetekre, tollakra, és ilyen apróságokra. Még pár őszi-téli (nem a legmárkásabb, hanem a legalapabb normál minőségű) ruhát kell vennem, ami sajnos már húzósabb :(
2016. aug. 27. 00:08
 26/28 anonim ***** válasza:
Partatlan vagyok, de idegesit az hogy szidjak a kormanyt, hogy milyen draga az iskolakezdes. Lanyom 2.osztalyos. Tankonyv ingyen van mindenkinek. Tornadresszt tavaly kicsit nagyobbat vettem az jo meg ra. Az osszes tanszerre fizettem 12.000 et, ugy hogy abba benne volt egy uj tolltarto is. Taskat nem kell venni, azt kapott tavaly meg siman jo. Ami meg kiadas volt azok a ruhak, de ha nem jarna iskolaba akkor is kellene uj ruhakat venni, mert kinotte. Ruhakra kb 15.000 et koltottem, 2 nadrag, 3 pulcsi, bugyik, zoknik. Ebedje 12.000 .
2016. aug. 27. 09:18
 27/28 anonim válasza:
Sok
2016. aug. 27. 12:31
 28/28 anonim válasza:

Most leszek 10.-es a gimiben.

Tanszer kijött 4-5 ezerből.Vettem egy Nike cipőt 13 ezerért.Ruha össz - vissz volt olyan 20 ezer,mert amiket tavaly kaptam,vettem azokból van ami még jó rám Úgyhogy azokat nem dobom el.Táska,tornazsák,utazó táska: ezeket tavaly megvettük,de abból is nikeot ,hogy a gimis éveimet bírja ki.Egyébként én az általánost is egy Nike táskával jártam vég,mert nagyon vigyáztam rá.Szóval 40 ezer volt a sulikezdés ,de az évben már csak füzeteket,tollakat kell majd vennem.Meg néha - néha pár ruhát.Jövőre szerintem már csak tanszereket kell vennem ,mert a cipőt nem fogom tönkre vágni és még a ruháim jók lesznek rám.:) Emellett ,ha esetleg meglátok turiban egy-két jó dolgot akkor megveszem.Kérdező ,sokkal kevesebből ki lehet gazdálkodni egy tanévet,mint azt gondolnád,csak ne szórd a pénzt,mint ahogy azt szokták az emberek.Aztán meg panaszkodnak ,hogy milyen szegénység van Magyarországon ,meghogy kevés a fizetés..

2016. aug. 28. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!