Egyedül nevelem a két gyermekemet a kicsi 4 éves a nagy most megy harmadikba. Jár-e tankönyvtámogatás és mennyi?
Én úgy tudom, hogy minden alsó tagozatos gyerek idén is ingyen kap tankönyvet, úgy mint tavaly is.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
Most elvileg 4.osztalyig ingyenes a tankonyv mindenkinek.
Ha nem igy lenne,szerintem ev vegen mar jeleztek volna,hogy mennyi lesz,esetleg fizetni is kellett volna.de minimum adtak volna tankonyv listat,hogy mit kersz mit nem,ha esetleg ugyan az van a rokonsagban felesleg.
Utolsó,7. válaszoló:azért ez nem egészen így van!Alsó tagozaton ingyenes,utána rászorultsági alapon működik:
A kialakulóban levő rendszertől függetlenül, a felsőbb osztályokba járók számára továbbra is adott lesz a rászorultsági alapon történő ingyenes tankönyvellátás. Ennek feltételei szerint a következők kaphatnak ingyenesen tankönyvet 2016-ban is:
Tartósan betegek
Sajátos nevelési igénnyel rendelkező diákok
3 vagy több gyermeket nevelő családok
Egyedülálló szülő által neveltek
Rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők tanulók
Nagykorú saját jogán jogosultak
Természetesen a fenti esetekben a szükséges dokumentumokkal igazolni kell a jogosultság feltételeinek meglétét, így például orvosi igazolások, rehabilitációs bizottság szakvéleményének, szakorvosi szakméleménynek, családi pótlék szelvény bemutatása lehet indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!