Játékos lányom 6,5 évesen vagy 7,5 évesen Menjen Iskolába? Március 3-i.
Nálunk is ez van. A mi csoportunkban viszonylag sok a tavaszi gyerek, és kb a 12 gyerekből 2 fogja beíratni iskolába 6,5 évesen, a többiek maradnak még egy évet :-/
Én ezt személy szerint hülyeségnek tartom, mert egy 6,5 éves szerintem simán kezdhetné már az iskolát.
Nekem januári a lányom és csak emiatt vagyok dilemmába, hogy menjen-e 6,5 évesen, mert azt látom hogy mindenki más is visszatartja a gyerekét, akkor az enyém lesz a legfiatalabb. ENnek ellenére én valószínű 6,5 évesen fogom iskolába adni.
A nyári gyerekek anyukáját még megértem, de egy tavaszit, főleg márciusit mért tartanak még egy évet az oviban?
Lányaim nyári születésűek, ezért egyértelmű volt, hogy betöltött hét évvel mennek iskolába. Fiam decemberi, ő a nyolcadik szülinapja előtti szeptemberben kezdte az általánost.
Szerintem az a fontos, hogy Te, az óvónők, esetleg a nevelési tanácsadóban dolgozók milyen állásponton vannak. Én tudtam, hogy a fiamat nem akarom iskolába küldeni, egyszerűen nem volt még oda való hetedik évesen. Ezzel egyet értettek az óvónők is és a nevelési tanácsadóból is megszereztem a beleegyezést.
14-es vagyok ismét.
Azért ilyen későn ment suliba, mert pl. ha egy új dolgot kellett volna csinálnia (márpedig az iskolában elég sok van belőle), meg sem próbálta. Annyit mondott: ezt nem tudom megcsinálni, és bele sem kezdett.
Hozzáteszem - és elismerem -, hogy ez részben/egészben az én hibám. Harmadik és egyben legkisebb gyerek. Ha valami nem ment neki, rögtön segítettünk, vagy megcsináltuk helyette. Így nem volt módja kísérletezni vagy a saját kudarcait megélni. (Tipikus, hogy a legkisebbet minél inkább kicsinek akarja tartani a szülő.)
Az óvónővel beszélgetve döbbentem erre rá, így az utolsó ovis évében tudatosan figyeltünk erre.
7,5 évesen!!!!
Tudod mennyit számít az az 1 év is?Nagyon sokat!Egy 6 èves gyerek még értelmetlenebb,többet locsog-fecseg az órán,figyelmetlenebb...Tapasztalat,az én lányom is 7,5évesen ment suliba és magatartásilag,figyelmileg,értelmileg is sokkal ügyesebb volt mint az osztálytársai,ez így van a mai napig pedig most ballag!
Utolsó: de mért? Nem véletlenül betöltött 6 év az iskolai korhatár és nem 7. Nyilván egy év múlva még ügyesebb, érettebb lesz egy gyerek, de ennyivel mehetne iskolába 8 évesen is, mert hát akkor meg még figyelmesebb lesz az órán mert már nagyobb...
Nem tetszik ez a hozzáállás hogy csak azért oviban tartom még egy évet a gyereket hogy ő legyen a legidősebb és ezért a legügyesebb az osztályban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!