Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » 8 éves lányom próbál kijátszan...

8 éves lányom próbál kijátszani. Ti hogyan reagálnátok, mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Szokása kibújni a felelősségvállalás alól... ha tudja, hogy vaj van a füle mögött amiért esetleg leszidnám olyankor inkább elkezd történeteket gyártani. Olyan profin, csuklóból jön neki, hogy sokszor utólag jövök rá. Volt, hogy nem tetszett neki az aznapi ebéd, a tanárnak elmondta hogy milyen finom volt, aztan a tanár persze rájött, hogy le se ment enni. Legutóbb pakoltam a tolltartóját és egy idegen ceruzát találtam benne. Kérdeztem, hog kitől kapta. Elmesélte, hogy a földön találta és a tanárnéni mondta, hogy tegye el nyugodtan...kiderül, hogy csak cseréltek a barátnőjével és nem akarta elmondani...szóval ilyen jelentéktelennek tűnő kis hazugságok, de szörnyen idegesítő már. Ma pl. reggel párom nézte át a táskáját és el volt dugva benne az ünneplős cipője. Többször mondtam neki, hogy azt ne vigye el tánc órára, mert széttáncolja és évzáróra nem lesz normális cipője...ő úgy gondolta majd sunyiba elviszi...Nem tudom már hogyan lehetne hatni rá, mintha a falnak beszélnék. Amikor rajtakapom valamin, mindig az au első reakcio, hogy "jajj elfelejtettem, nem is úgy volt" "rosszul emlékeztem".
2016. máj. 11. 13:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A fiam pontosan ezeket a dolgokat csinálja 9 évesen. Egyes esetekről egész történeteket gyárt, amiknek sokszor köze sincs a valósághoz. Ha lebuktatom bevallja, ha kérdezem miért, azt mondja szeret ilyen történeteket kitalálni. Igyekszem keresztkérdésekkel mindig kihúzni az igazságot belőle és sokszor elmagyaráztam neki, hogy hazudni nem szép, de őszintén szólva annyira nem aggódom, mert végülis pontosan tudja a gyerek mi a jó és mi a rossz és bár néha tényleg azért csinálja, hogy megússzon dolgokat, de vállalja a tettei következményeit is.

Szerintem ezek inkább amolyan gyerekes csínyek.

2016. máj. 13. 20:18
 12/15 anonim ***** válasza:
40%
Igen, itt a háttérben lesz valami, ami miatt csinálja. Lehet kisebb korába nyúlik vissza, de az is lehet, hogy sok a teher. Ezt én itt nem tudom megállapítani. Olyannal találkoztam, hogy a szülei váltak és tolvajkodott. Ezzel az esettel nem igazán. Meg kell figyelni először is, ha nagyon nem oldódik meg, szakember talán. Egyébként ki tudja, lehet egyszer még nagy író lesz belőle, nagy a kreativitása, úgy látom! :) Le lehet vele vezettetni, ha erről lenne szó.
2016. máj. 16. 15:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem meg feszegeti,próbálgatja a határait.Nekünk 3 gyerekünk van,a középső most 8 éves.Szinte ugyan ezeket műveli.Annyi,hogy Ő fiú.Tegnap pl. egy Lego-t szedtem ki a táskájából,szintén szép sunyiba rakta be,mert hát Ő megbeszélte a barátjával,hogy beviszi a suliba....ma a kis barátját is én vittem haza-suli után-akkor derült ki,hogy van olvasnivaló,de a fiam nem rakta be az olvasókönyvet.A magyarázat:elfelejtette.Én mondjuk szankcionálom ezen "mutatványait":ma pl. nem nézhetett semmit a tableten,és egy szabadon választott könyvből 2 oldalt el kellett olvasnia.A múltkori Lego-s sztorinál 1 hétig nem vihetett be semmit a suliba....ez egy darabig így megy majd.Én egy cseppet sem aggódom.És nem azért ilyen,mert itthon rossz lenne a légkör,vagy túl sokat várnánk Tőle/Tőlük.Gyerek,és kész.
2016. máj. 19. 22:30
 14/15 anonim ***** válasza:
A 13. vagyok:mármint 1 hétig-vagyis jövő hét szerdáig-nem vihet be játékot...még nem telt le a "bünti".
2016. máj. 19. 22:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Igen, mi szülők, mindig magunkban keressük a problémát. Mert ha mi vagyunk az oka, akkor rendbe is tudjuk tenni, biztos.

Nem igaz.

Kérdező, én ezeket a dolgokat mind pontosan leírnám, csak magamnak, hogy később lásd, hogy milyen dolgok voltak. Mert később majd kiderül, hogy mindennek helye volt, csak annak idején még nem tudtuk hova tenni.

Mit mond az anyukád, a nagymamáid hogyan emlékeznek a gyerekeikre? Érdekes dolgokat tudhatsz meg tőlük!

2016. máj. 22. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!