Miért úgy áll sok nő a gyerekvállaláshoz, hogy a gyerekszámot a leendő egyetemhez köti?
Mi van, ha a gyerek nem akar egyetemi, főiskolai diplomát, mert egész más lesz az érdeklődése vagy egyszerűen csak érettségire, vagy szakmunkásra fogja futni az intellektusából?
Nem tudom, hogy láttátok e már ezt a videót, de szerintem sok mindent elmond. Én nem akarom, hogy a gyerekem mindenáron diplomás legyen, mert ha ő pl. kozmetikusként vagy bőrdíszművesként fogja megtalálni álmai munkáját, akkor én nem fogom elvenni tőle.
Mi ez az egyetem-mánia a szülőknél??? Hányan vannak Angliában is, akik kimentek ilyen-olyan diplomával, és takarítanak. Vagy idehaza is, sokkal találkoztam.
Miért kell elvenni a gyerek elől a szakma lehetőségét egy darab papír miatt?
A videó:
https://www.youtube.com/watch?v=cUpXKWBLoMQ
Igen, könnyű mondani, h oldja meg. Én nyíregyházi vagyok, és nagyon szeretném megoldani. A férjem fizetése nélkül nem tudnánk megélni, ugyanis nekem nem sikerült tartós határozatlan idejű állásban elhelyezkednem sok évig tartó próbálkozás után sem. Ha van munka, dolgozom, ha nincs, sajnos munkanélkülire kell mennem. Ha nem lenne a férjem, akkor rászorulnék a szüleim támogatására, bármennyire is fájó pont ez nekem, bármennyire is nem így terveztem, nem ezért tanultam, nem ezért taníttattak. Rengeteg korombeli van ugyanígy, h a 30+ éves fiatalokat még mindig támogatják a szülők, mondjuk úgy, h fizetik az albérletüket vagy a lakáshitelüket vagy csak otthon lakhatnak. Szép elképzelés, h a diploma után azt mondod, kitaníttattad, most már éljen meg.
Itt ezen az oldalon a Felnőtt párkapcsolatok témakörben is rengeteg ember van, aki bár dolgozik, de nem tud elköltözni a szüleitől, mert semmije se maradna hó végére, ha albérletbe menne.
Én biztos, h nem fogom kitenni a gyereket az utcára 44 évesen se. Ha mással nem tudom támogatni, legalább azzal fogom, h otthon lakhat és nem teszek neki szemrehányást mert tudom, milyen érzés, mikor minden erőddel boldogulni akarsz, de pár hónapos határozott idejű szerződésekkel, meg úgy, h be se jelentenek, meg nem adják oda időben a fizetésed, úgy nem lehet, csak tengődni.
19es válaszoló ez szép és jó. Tudod mit legyen a nyakamon 27éves koráig. De amíg tanul nincs haverok buli fanta, szó szerint annyi lehet az élete, hogy suliba be haza, nincs kitérő hazafelé, pizza mozi, semmi márkás ruha, nyaralás, barát-barátnő, semmi. Hétköznap keményen tanul, hétvégén a házzartást viszi. És phd után kapja a bőröndjét azt mehet ahová tud....
A feltételeket megteremtem, hogy amikor eldönti merre akar tovább tanulni tudjam támogatni, és egy lakás kezdést(önerőt), de 27évet a semmire.
11 és 12évem van vissza a főiskola indulásig, addig annyi minden történhet, előre ezen rágódni, hogy vajon mit választanak, lesz e rá szükség... Amiből sok van az értéktelen lesz egyszercsak.
Szerintem ez csak egy megfellebbezhetetlen ürügy. Biztos, hogy ha letétbe helyeznének nekik abszolút biztos jövedelmet, hogy a hiányzónak mondott pénz meglegyen, akkor kitalálnának valami más ürügyet.
De így az anyagiakra hivatkozással egy pillanat alatt rövidre van zárva az egész.
Ugye a phd nem volt komoly? Két ismerősöm is van, aki pont azért nem tud elhelyezkedni, mert phd-t is végzett:) A tudományos életben nincs jelenleg kereslet rájuk, suliba tanítani meg azért nem veszik fel őket, mert a phd-ra sokkal többet kéne nekik fizetni, mint egy sima egyetemet végzett kollégának, aki egyébként tény és való, hogy pontosan ugyanúgy, ha nem jobban (mert több időt szentelt a módszertan tanulására, mint a tudományos magasságokra, amikre a középsulikban nincs szükség) tud tanítani. Nekem csak sima egyetemem van, évekig voltam munkanélküli, mert a középiskolákban nem volt hely, általános iskolákba meg túlképzett voltam, megint csak többet kellett volna kapnom, mint a fősulit végzett kollégáknak.
Szóval van egy elmélet: minél magasabban kvalifikált valaki, annál több pénzt kereshet. Ez igaz is. HA (!) el tud helyezkedni. Ezért én úgy gondolom, sokkal fontosabb, hogy hiányterülethez legyen képzettsége valakinek, mint az, hogy azon belül milyen fokozatban. A PHD mindenre jó, csak arra nem, hogy a munkaerőpiacon keresetté váljon vele egy ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!