Mit szólnátok egy ilyen általános (alsó osztályos) tanárhoz?
Aki magyar nyelvet tanít, köztük helyesírást is. Mellesleg ő az osztályfőnök.
Pl ilyen leveleket küldene (néhány részlet):
"Legyenek szivesek be küldeni az elmaradt osztálypénzeket mert sokaknak tartozása van és igy nem tudunk szervezni megfelelőképpen programokat."
Vagy:
"Szeretetel meghívjuk önöket a 2016.05. (...) tartandó anyák napi ünepségre, ami 17.-kor kezdődik az osztályteremben."
Na ez "remek" lenne...
Nekem van egy volt osztálytársam, aki végig 2-3-assal vergődött át az általánoson és a gimin is, helyesen soha nem tudott írni. Tanítónő lett... Írás-olvasás-nyelvtan...
Nem tudom mit tennék. Ha szólnék neki, akkor nagyon valószínű, hogy a gyerekemnek utána nem nagyon lenne nyugta.
Amúgy amit a gyereked ír, az jó? Mármint jól javítja ki? Kijavítja a hibákat?
1998-ban érettségiztem. Akkoriban a jó tanulók elmentek orvosi, jogi, közgazdasági egyetemre, esetleg valamilyen műszaki képzésre. Aki nagyon rossz tanuló volt, az ment a tanárképzőre. Akkor ez olyan viccesnek tűnt, de ezek az emberek azóta a pályán vannak és ők tanítják a gyerekeinket.
Egyébként nyilván nem örülnék.
Nem lehet, h iskolatitkár írta ezeket a leveleket, és a tanár csak aláírta?
Kitépném a hajam, ha a gyerekemet egy ilyen tanítaná.
Pont ilyet? Annak nem örülnék. Hiteltelenné válna a szememben.
Az nem lehet, hogy nem ő írta? Pl. Napközis tanító, asszisztens, stb. Vagy a gyerek másolta rosszul?
Azért a címbeli kérdésfeltevés se semmi...
Általános, alsó osztályos tanár???
A nagyobb fiam magyar tanára "susogott".Még szerencse,hogy 7 éves korig már elsajátítják a gyerekek a normális beszédet :)
A helyesírás nem használata engem is nagyon zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!