Az az iskola, ahol megszűrik a gyerekeket, az nem készíti fel az életre? Ti melyik iskolába íratnátok félénk kisfiatokat?
Két lehetőségünk van:
1. Egyházi iskola, nagyon a közösségen van a hangsúly, kis osztálylétszám, válogatott gyerekek.
2. Jó felszereltségű iskola, nagyon vegyes a társaság, nagy osztálylétszám.
Az én kisfiam elég félénk, melyik tenne neki inkább jót? Valaki azt mondta, hogy ha a nyugis suliba megy, válogatott gyerekekkel, akkor ha kikerül onnan nagy pofonokat kap az élettől.
A másikban pedig felkészül a "való" életre.
Van benne valami, de nem tudom magamévá tenni ezt a gondolatot. Nektek mi erről a véleményetek? Hová adnátok a gyereketeket?
Szia! Alapból azt gondolom, egyházi suliba az írassa a gyerekét, aki vallásos (nem tudjuk, ti azok vagytok-e), de az tény, hogy a visszahúzódóbb, szorongósabb gyerekeknek a kis létszámú osztály jobb lehet.
Azért írtam viszont feltételes módban, mert a kis létszám, és a válogatott gyereksereg sem egyértelmű, hogy jó. A „válogatásból” adódhat, hogy pl. nem tudnak és nem is akarnak differenciálni, hanem (ahogy pl. a mellettünk lévő egyházi suliban) szívatják őket rendesen, hiszen „magas a léc”. De persze ha ismered a válogatás szempontjait, az odajárók közül is netán néhányat, és szimpatikus a tanító is, akkor én ezt választanám.
„Valaki azt mondta, hogy ha a nyugis suliba megy, válogatott gyerekekkel, akkor ha kikerül onnan nagy pofonokat kap az élettől.
A másikban pedig felkészül a "való" életre.”
Hát, ez a „valaki” nem túl okos. Bocs. :) Ebben a logikában egy nagy bibi van: a gyerekeket nem arra kell felkészíteni, ami most van, hanem arra kell terelgetni, amit szeretnénk, hogy legyen majd, ha ők felnőnek. A világ nem egy statikus állapotban leledzik, és a jövőt a mi gyerekeink fogják alakítani.
A fenti érvnél még jobban „szeretem”, mikor azzal jönnek, hogy „engem is vertek az iskolában, mégis felnőttem”. :)
Másrészt pedig egyetértek az egyik válaszoló bokszolós példájával: a gyerekek minél nagyobbak, annál jobban tudják kezelni a konfliktusokat. Kisgyerekkorban kell megadni számukra a lehetőséget egy egészséges önbecsülés kialakításához, amely segíteni fogja őket, hogy ne rokkanjanak bele, ha „igazi hülyékkel” találkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!