Ez a kártyánk megvan,amit az utolsó belinkelt,erről beszéltem, hogy ez kell,vagy nem ez?
2016. ápr. 5. 11:19
13/22 anonim válasza:
Aha, ha a linkelt kártyát nézzük, akkor azon a régen „személyi számnak” nevezett szám szerepel (nemtől függően 1-essel vagy 2-essel kezdődik, utána a születési dátum + 4 egyéb számjegy), és igen, így már én is azt hiszem, ez a szám kell nekik.
2016. ápr. 5. 11:50
14/22 anonim válasza:
Igen, az kell.
2016. ápr. 5. 11:51
15/22 anonim válasza:
Nem szám kell. Gyermek NEVÉRE kiállított személyi azonosító. Amivel igazolod a gyerek létezését, születését, adatait. Nálunk ez a személyi igazolvány, de ha nektek a gyereknek nincs, akkor lehet, hogy elfogadják nálatok a születési anyakönyvi kivonatot is. Nálunk kötelező a személyi az iskolába íratáshoz.
2016. ápr. 5. 18:45
16/22 anonim válasza:
Az idei óvodai beiratkozáshoz már nemcsak lakcímet igazoló hatósági igazolványra van szükség, hanem a gyermek nevére kiállított személyazonosító okmányra is, azaz személyazonosító igazolvány, vagy útlevél kell a beiratkozáshoz. Az óvodai beíratáskor a szülő okmányaira is szükség van.
Bár ez ovit ír, de a fogalom ugyanaz.
2016. ápr. 5. 20:13
17/22 anonim válasza:
A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:
– A gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (lakcímkártya),
– TAJ kártya,
– Óvodai szakvélemény,
– A nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakértői vélemény (ha van),
2016. ápr. 5. 20:17
18/22 anonim válasza:
Nálunk nem kérnek személyit a beiratkozáshoz. (Tudtommal nem is kötelező a személyi, ha van útlevele a gyereknek az helyettesíti)
Valamivel viszont igazolni kell, es ez a születési anyakönyvi es a lakcímkártya, tolunk ezt kérik majd. De akkor mindenhol másképp van.
2016. ápr. 5. 21:27
19/22 anonim válasza:
Személyi igazolvány csak akkor van ilyen kicsi gyereknek, ha külön csináltatod (mi csináltattunk, hogy EU-n belül utazhassunk). A személyi azonosító a lakcímkártyán található szám, amit lánykori nevén személyi számnak hívtak. Lakcímkártyát már születéskor kap minden gyerek.
2016. ápr. 6. 09:08
20/22 anonim válasza:
Épp ma hallottam egy anyuka beszélgetett az óvó nénivel, hogy mennek az Okmányirodába csináltatni, mert a suli kéri a személyit. Én is csodálkoztam, ez valami új? A lányom most másodikas, és neki nem kérték.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!