Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Hittan vagy erkölcstan?

Hittan vagy erkölcstan?

Figyelt kérdés

Kislányom szeptemberben kezdi az első osztályt.Tegnap volt szülői értekezlet az oviban, és azt mondta az igazgató, hogy azt rebesgetik a magasságosak, ki akarják vezetni az erkölcstant.

Kérdésem konkrétan az lenne, hogy fog viszonyulni a gyerekem a hittanhoz, ha tőlünk olyan távol áll a vallás, mint Makó Jeruzsálemtől?Nem mintha az erkölcstannal ki lennék békélve, de fogalmam nincs hogyan fogom kezelni ezt a hittan dolgot.

Elsősorban olyan szülők véleményére vagyok kíváncsi, akik szintúgy nem rajongtak ennek az egész hittan/erkölcstan bevezetésének.

2016. ápr. 1. 17:00
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Juj, 20-as válaszoló, annyira jól fogalmaztál, hogy a hideg futkos rajtam. :))) Komolyan!

A gyermekem apja nem éppen mai gyerek, és őt anno kizavarták a hittan óráról, mert amit hihetetlennek hitt, arra rákérdezett, és ezt a pap nem éppen vette jó néven. :)

2016. ápr. 3. 08:38
 22/22 anonim ***** válasza:
68%

A lányom erkölcstanra jár, mert ezt választotta ötödikesként. Ha hittant választott volna, akkor is ugyanúgy szeretném, ateista létemre.

A bibliai általános műveltséget magyarórán fogja megszerezni, mert az érettségi törzsanyaga.

Személy szerint nem rajongtam/rajongok az erkölcstan/hittan órák bevezetéséért, de ez már oktatáspolitika aminek megvitatásának nem itt van a helye.

2016. ápr. 12. 02:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!