Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Münchenben 11 éves gyermek...

Münchenben 11 éves gyermek beiskolázása? Integrációs oktatás, vagy hagyományos német iskola? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Kislányom 11. Életévét tölti áprilisban , Magyarországon jár még általános iskolába ( 5. Oszt.)

Nyáron költözünk ki Münchenbe . Német nyelvet tanul , de ez csak általános iskolai oktatás keretein belül folyik ; tehát édes kevés ahhoz ami németországban éles helyzetben a mindennapokhoz kell.Van köztetek aki átment a szituacion? Hová kerül a gyerek , talán az integrációs oktatás lenne a legjobb ..

Tapasztalatokat ha lenne aki leirná, nagyon megkoszonnem! 😉

2016. márc. 9. 07:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem 6 eves volt a gyerkoc, amikor kijott. Azaz itt kezdte az elso osztalyt. Ot egybol elesbe dobtak be, rendes osztalyba. Kirendeltek hozza kulon egy tanart, aki heti x alkalommal foglalkozott vele es nemetre tanitotta.

De szerintem ez mind iskola es tanar fuggo. Van az iskolaban egy torok osztalytarsuk, o kb 2 evvel van lemaradva, annyira nem tud nemetul es nem tud se irni, se szamolni. Meg nem tudja, de ezt az evet ismetelni is fogja... Megse kuldik mashova.

2016. márc. 9. 09:18
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja meg annyi: az elso par honap iszonyu rossz volt neki, egy kukkot se ertett, sose tanult nemetul. Most nagyon jo szinten van, a tanar is dicserte a felelvi ertekelonel, hogy kulfoldi leven, jol tanul. szerintunk jovo ilyenkorra mar perfekt lesz. Az elejet kell tulelni es beerik a gyumolcs.
2016. márc. 9. 09:20
 3/7 anonim válasza:

Szia. Én harmadik osztályban kerültem ki münchenbe. Egy belvárosi iskolába küldtek, ott egy úgynevezett Ü- osztályba kelett járnom, ahol egy speciális tanárral csak a német nyelvre koncentráltunk. Viszonyag kis létszámú volt az osztály, 19-en voltunk 16 országból. Amikor elérsz egy bizonyos szintet, akkor átraknak rendes, német osztályba( maximum 2 évet lehetsz ebben a speciális osztályban,sokan ismételni is szoktak, amikor átkerülnek rendes osztályba). Mivel én még 3.os voltam,valamivel könnyebb volt,mivel volt 2évem nyelvet tanulni továbbtanulás elött. 4.-ben jegyátlag alapján lehet gimnáziumba, szakközépbe és szakmunkásképzőbe menni. Mivel a lányod 5.es, neki kiscsit nehezebb lesz, de el lehet intézni hogy ne autómatikusan egy szakmunkásképző ü-osztályába rakják, hanem inkább realschuleba. Az átjárás elég nehéz, könnyű lebukni, nehéz feljebb jutni. De a hauptschule tényleg nem ér semmit, megéri intézkedni.

Sok szerencsét neked és a lányodnak is

2016. márc. 9. 17:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ! 😊
2016. márc. 9. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:

3. Válaszoló , köszönöm a részletes választ .. Most már tiszatabban látom a dolgokat , ma több oldalról is kaptam infót 😉... nem mondanám , hogy megnyugodtam ..de optimistán nézünk a kihívás elé .

Azért az kemény ..hogy adott egy kislany aki meg be se töltötte a 11. életévét és most kell eldönteni merre menjen tovább ... 😕.. Egyébként itt Magyarországon kifejezetten jól megy neki a suli , a sport . Nagyon nem szeretném , ha csak egy szakmunkasképzőbe raknák őt 😲..

2016. márc. 9. 21:08
 6/7 A kérdező kommentje:
" Az átjárás elég nehéz, könnyű lebukni, nehéz feljebb jutni."<- ezt hogy érted
2016. márc. 9. 21:11
 7/7 anonim válasza:
Úgy értettem, hogy könnyen le lehet bukni modjuk egy gimnáziumból reálschuleba, de reálschuléból gimnázium felkerürli nagyon nézéh ( 10.ben van csak lehetőség, akkor is csak ismétléssel) . hautschuléból pedig semmi esélyed nincs.:-)
2016. márc. 10. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!