Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Állami vagy egyházi általános...

Állami vagy egyházi általános iskolát érdemesebb választani?

Figyelt kérdés
Most megyünk elsőbe, a két közeli iskola van,az egyik pár éve lett egyházi,addig állami volt, a másik meg állami. Ti melyiket választanátok? Nem vagyunk vallásosak egyébként,szóval az állami felé hajlok,viszont gondolom az egyháziba "jobb" gyerekek járnak.
2016. febr. 22. 09:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Egyházi nem kellene, ha nem vagytok vallasosak.
2016. febr. 22. 09:27
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Én a jelenlegi oktatási rendszer visszásságai miatt hajlanék az egyházi felé, mert sokkal szabadabb a tantervük. De természetesen minden iskola egyedi.

Egyébként elsősorban pedagógust, és nem iskolát érdemes választani.

2016. febr. 22. 09:27
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Államiba, ha nem vagytok vallásosak.
2016. febr. 22. 09:28
 4/12 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk is hasonló lesz a dilemma. Mi nem vagyunk vallásosak, nem járunk templomba, bár meg vannak keresztelve gyerekek, de ennyi. Ezért én vonakodom egyházi iskolába adni őket, ráadásul egy héten elég sok óra elmegy a hittan órákkal és ehhez kapcsolódó dolgokkal.

Ami nálunk az egyházi iskola mellett szól viszont pl, hogy ott kisebbek az osztály létszámok, ami mindenképpen pozitív.

2016. febr. 22. 10:10
 5/12 anonim ***** válasza:
11%
Keresd fel a tanitokat es aki szimpatikusabb azt valaszd ...
2016. febr. 22. 10:42
 6/12 anonim ***** válasza:
34%

Rosszul gondolod....én bp.-i vagyok,nem is rossz kerületben élek(születésem óta).Egy másik kerületbe vittem a sajátomat,mert én Montessori iskolát kerestem(ez is állami).Vacilláltam,hogy a kerületben levő,egyházi suliba vigyem-e,mert közel van,ráadásul a legkisebb ovija mellett van,és jókat hallottam róla.Eddig.A fiam több osztálytársa is oda ment(most elsősök),múlt héten találkoztam az egyik anyukával.Én áradoztam a sulinkról,hogy a gyerkőc kitűnő félévit hozott haza,imádja a tanítóit,az osztálytársait,és milyen jól bejöttek a számításaink.Erre szegény mesélte,hogy 2-3 verekedős! gyerek került az osztályba,és az Ő galamblelkű kisfia még most sem találja a helyét....

Különben az egyházi nem feltétlen jelent "jót".A legnagyobb gyerekem osztálytársa 6.-tól ment a Pannonhalmi Bencés Iskolába.Na,Ő is mesélt dolgokat!Ott is van ám beavatás,kiképzés!

2016. febr. 22. 21:41
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

Egytértek azzal, aki azt írta, ha nem vagytok vallásosak, ne vidd egyházi iskolába.

Másrészt az utolsó hozzászólóhoz is tudok csatlakozni azügyben, hogy egyáltalán nem biztos, hogy „jobb” az iskola vagy a gyerekek. Félreértés ne essék, látok pozitív példát is, ugyanakkor egy barátnőm, aki katolikus suliba íratta a lányát, azt mesélte, hogy eleinte folyton azzal nyüstölték a szülőtársak, miért „csak” két gyereke van, de ezt még viccesen tudta kezelni, azt viszont már nem annyira, hogy másodikban a lányok fő témája már a szex, és nem szalonképes szavakkal diskurálnak erről folyton.

Az tény, hogy az egyházi iskolák megválogathatják, kit vesznek fel. Mellettünk van egy református általános és gimi, iskolakereséskor elmentem bemutatóórára, de engem elriasztott a ridegség, ahogy kezelték a gyerekeket.

Persze nyilván tudjuk, hogy az egyik gyereknek ez jön be, a másiknak az, szóval ha jól uniformizált, stressztűrő, a „felsőbb hatalmat” feltétlen tisztelő a gyerek, akkor lehet neki jó ez is.

2016. febr. 23. 11:54
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Nem feltétlen jobb az egyhæzi suli.
2016. febr. 23. 12:04
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Állami általánosba jártam, egyházi gimnáziumba, és egyházi főiskolára. Van némi rálátásom az általános iskolákra, és azt javasolnám, hogy ha az egyházi iskolában szakmailag jól felkészült tanítót találsz, akkor oda írasd a kicsit. Ha viszont szakmailag kifogásolható a tanító, akkor az államiba. Alsóban ez a lényeges. Középiskolában már nincs akkora jelentősége a lelkiségnek.
2016. febr. 27. 19:04
 10/12 anonim ***** válasza:
29%

Egy másik kérdésben azt írták, hogy az államiban nem szabad korlátozni öltözködési, kinézeti, viselkedési szabályokkal a tanulókat.

Emiatt mindenképpen egyháziba íratnám.

2016. márc. 22. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!