Állami vagy egyházi általános iskolát érdemesebb választani?
Én a jelenlegi oktatási rendszer visszásságai miatt hajlanék az egyházi felé, mert sokkal szabadabb a tantervük. De természetesen minden iskola egyedi.
Egyébként elsősorban pedagógust, és nem iskolát érdemes választani.
Nálunk is hasonló lesz a dilemma. Mi nem vagyunk vallásosak, nem járunk templomba, bár meg vannak keresztelve gyerekek, de ennyi. Ezért én vonakodom egyházi iskolába adni őket, ráadásul egy héten elég sok óra elmegy a hittan órákkal és ehhez kapcsolódó dolgokkal.
Ami nálunk az egyházi iskola mellett szól viszont pl, hogy ott kisebbek az osztály létszámok, ami mindenképpen pozitív.
Rosszul gondolod....én bp.-i vagyok,nem is rossz kerületben élek(születésem óta).Egy másik kerületbe vittem a sajátomat,mert én Montessori iskolát kerestem(ez is állami).Vacilláltam,hogy a kerületben levő,egyházi suliba vigyem-e,mert közel van,ráadásul a legkisebb ovija mellett van,és jókat hallottam róla.Eddig.A fiam több osztálytársa is oda ment(most elsősök),múlt héten találkoztam az egyik anyukával.Én áradoztam a sulinkról,hogy a gyerkőc kitűnő félévit hozott haza,imádja a tanítóit,az osztálytársait,és milyen jól bejöttek a számításaink.Erre szegény mesélte,hogy 2-3 verekedős! gyerek került az osztályba,és az Ő galamblelkű kisfia még most sem találja a helyét....
Különben az egyházi nem feltétlen jelent "jót".A legnagyobb gyerekem osztálytársa 6.-tól ment a Pannonhalmi Bencés Iskolába.Na,Ő is mesélt dolgokat!Ott is van ám beavatás,kiképzés!
Egytértek azzal, aki azt írta, ha nem vagytok vallásosak, ne vidd egyházi iskolába.
Másrészt az utolsó hozzászólóhoz is tudok csatlakozni azügyben, hogy egyáltalán nem biztos, hogy „jobb” az iskola vagy a gyerekek. Félreértés ne essék, látok pozitív példát is, ugyanakkor egy barátnőm, aki katolikus suliba íratta a lányát, azt mesélte, hogy eleinte folyton azzal nyüstölték a szülőtársak, miért „csak” két gyereke van, de ezt még viccesen tudta kezelni, azt viszont már nem annyira, hogy másodikban a lányok fő témája már a szex, és nem szalonképes szavakkal diskurálnak erről folyton.
Az tény, hogy az egyházi iskolák megválogathatják, kit vesznek fel. Mellettünk van egy református általános és gimi, iskolakereséskor elmentem bemutatóórára, de engem elriasztott a ridegség, ahogy kezelték a gyerekeket.
Persze nyilván tudjuk, hogy az egyik gyereknek ez jön be, a másiknak az, szóval ha jól uniformizált, stressztűrő, a „felsőbb hatalmat” feltétlen tisztelő a gyerek, akkor lehet neki jó ez is.
Egy másik kérdésben azt írták, hogy az államiban nem szabad korlátozni öltözködési, kinézeti, viselkedési szabályokkal a tanulókat.
Emiatt mindenképpen egyháziba íratnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!