Kihez fordulhatunk segítségért? (hosszú lesz)
A testvérem ma érdekes dolgokat mesélt el itthon. Azt eddig is tudtuk, hogy valami nincs rendben az iskolában, mert a tanárok mindig csak rá panaszkodtak, csak őt vették elő mindenért. Ma kiderült, hogy a gyereket rendszeresen megalázza az osztályfőnöke (a többiek előtt kineveti, kinevetteti más gyerekekkel), az osztályból 5-6 gyerek rendszeresen inzultálja (a vezetéknevét kicsúfolják, "pusztuljon el a családod, a szüleid, váljanak el a szüleid, akinek ilyen neve van az nem méltó az életre, nem lehet jó ember". Kikapják a kezéből a tízóraiját és kidobják a kukába, miközben odamondják neki, hogy "inkább sz@rt egyél". Mikor az udvaron vannak beráncigálják a duffartba, ahol megrugdossák, a sárban húzzák végig (mikor hazajön csupa sár a kabátja, a nadrágja, a cipője). A tavalyi évben az is megtörtént, hogy 6. osztályos fiúk azt mondták neki, hogy sz*pj le, miközben a fejét lenyomták ODA... (remélem senkinek nem kell magyarázni, hogy hová). Ez ki is derült, az igazgató elintézte annyival, hogy ha bevallják, hogy tényleg ezt tették és ők voltak, akkor nem kapnak igazgatóit. Be is vallották, nem is kaptak semmit. Én a bátyja vagyok, ha rajtam múlna én hétfőn bemennék és kirúgatnám azokat a gyerekeket, akik folyamatosan inzultálják, de sajnos nem tehetem meg. Amit még tudni kell, hogy ez egy egyházi iskola. A szüleim már nem bíznak az igazgatóban, most azt fontolgatják, hogy az egyházmegyéhez fordulnak, akik majd kivizsgálják ezt.
Ti mit gondoltok, mi lenne a leginkább jó és hatékony megoldás?
Szerintem az az általánosabb, ha az erőszakos gyerekek csak ejnye-bejnyét kapnak. Engem többször is tanárok előtt szokott megütni egy osztálytársam, érdekes módon soha "nem vették észre". Persze... Ha meg visszaütöttem volna, tuti hogy én kapok beírást.
Egyébként szoktam hallani olyan híreket, hogy egy-egy gyerek fegyvert visz a suliba, és lelő mindenkit. Ezek a gyerekek azok, akiket bántottak a többiek, aztán ha betelik a pohár, lelövik aki bántotta őket. Mondjuk ezek amerikai esetek voltak.
Iskolaváltás. Nem hagynám, hogy még egy napot eltöltsön így szegény gyerek..
Engem is piszkálta, rémes volt. Mindenféle mentális bajom lett tőle, húszas éveimre sikerült csak megoldani. Vigyétek másik iskolába, felesleges vizsgálódni, csak még jobban fogják piszkálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!