Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kihez fordulhatunk segítségért...

Kihez fordulhatunk segítségért? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

A testvérem ma érdekes dolgokat mesélt el itthon. Azt eddig is tudtuk, hogy valami nincs rendben az iskolában, mert a tanárok mindig csak rá panaszkodtak, csak őt vették elő mindenért. Ma kiderült, hogy a gyereket rendszeresen megalázza az osztályfőnöke (a többiek előtt kineveti, kinevetteti más gyerekekkel), az osztályból 5-6 gyerek rendszeresen inzultálja (a vezetéknevét kicsúfolják, "pusztuljon el a családod, a szüleid, váljanak el a szüleid, akinek ilyen neve van az nem méltó az életre, nem lehet jó ember". Kikapják a kezéből a tízóraiját és kidobják a kukába, miközben odamondják neki, hogy "inkább sz@rt egyél". Mikor az udvaron vannak beráncigálják a duffartba, ahol megrugdossák, a sárban húzzák végig (mikor hazajön csupa sár a kabátja, a nadrágja, a cipője). A tavalyi évben az is megtörtént, hogy 6. osztályos fiúk azt mondták neki, hogy sz*pj le, miközben a fejét lenyomták ODA... (remélem senkinek nem kell magyarázni, hogy hová). Ez ki is derült, az igazgató elintézte annyival, hogy ha bevallják, hogy tényleg ezt tették és ők voltak, akkor nem kapnak igazgatóit. Be is vallották, nem is kaptak semmit. Én a bátyja vagyok, ha rajtam múlna én hétfőn bemennék és kirúgatnám azokat a gyerekeket, akik folyamatosan inzultálják, de sajnos nem tehetem meg. Amit még tudni kell, hogy ez egy egyházi iskola. A szüleim már nem bíznak az igazgatóban, most azt fontolgatják, hogy az egyházmegyéhez fordulnak, akik majd kivizsgálják ezt.

Ti mit gondoltok, mi lenne a leginkább jó és hatékony megoldás?

2016. febr. 6. 22:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
A vezetékneve miatt csúfolják csak, az lehet a probléma? Szüleid voltak már bent az osztályban? Lehet az osztálytársakkal is beszélni szerintem. Első óra előtt bemennek a szülők a terembe és mondanak pár szót a gyerek védelmében.
2016. febr. 6. 23:03
 12/22 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez a kérdes egy kamu! Szexuálisan és fizikailag is bántalmaznak egy kislányt, és az igazgató is egy ejnye-bejnye beismeréssel elengedi a fiúkat, a szülők meg nem mennek feljelenteni a rendőrségre, nem csinálnak belőle ügyet, csak fontolgatják mit csináljanak. Meg hogy jön ide az egyházmegye?????
2016. febr. 7. 05:20
 13/22 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is kamu, tele a sztori életidegen fordulatokkal...egy gyereket nem visel meg az iskolaváltás, ha rossz helyről jóra kerül.
2016. febr. 7. 06:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam írni amit az előttem író. Egy gyereket akkor visel meg az iskolaváltás, ha szereti az iskoláját, sok barátja van ott, stb. De ha ennyi inzultus éri akkor biztos, hogy inkább boldoggá tenné.
2016. febr. 7. 11:07
 15/22 A kérdező kommentje:
12-13: ti aztán baromi értelmes emberek lehettek. Ki a fene mondta nektek, hogy lány a testvérem? Tudtommal senki, mert fiú...biztos majd jókedvemből kiírok egy ilyen kérdést, csak mert annyira ráérek.
2016. febr. 7. 11:22
 16/22 anonim ***** válasza:
Itt az egyetlen megoldás az új iskola. Úgy minden zaklatástól megszabadul. A hajtépkedés miatt pedig mindenképp szakember segítsége kell.
2016. febr. 7. 12:51
 17/22 anonim ***** válasza:
15. Valóban nem irtad, hogy lány. De ez akkor is kamu. Ha az en gyerekemet /tok mindegy fiú vagy lány / kényszerítenék ezekre a dolgokra,bantalmaznak, mar reg a rendőrségen lennék!
2016. febr. 7. 15:00
 18/22 anonim ***** válasza:
17! Sajnos vannak ilyen életképtelen családok, ahol csak akkor kapnak észbe, mikor már nagyon nagy a baj.
2016. febr. 7. 16:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem az az általánosabb, ha az erőszakos gyerekek csak ejnye-bejnyét kapnak. Engem többször is tanárok előtt szokott megütni egy osztálytársam, érdekes módon soha "nem vették észre". Persze... Ha meg visszaütöttem volna, tuti hogy én kapok beírást.

Egyébként szoktam hallani olyan híreket, hogy egy-egy gyerek fegyvert visz a suliba, és lelő mindenkit. Ezek a gyerekek azok, akiket bántottak a többiek, aztán ha betelik a pohár, lelövik aki bántotta őket. Mondjuk ezek amerikai esetek voltak.

2016. febr. 7. 18:54
 20/22 anonim ***** válasza:

Iskolaváltás. Nem hagynám, hogy még egy napot eltöltsön így szegény gyerek..

Engem is piszkálta, rémes volt. Mindenféle mentális bajom lett tőle, húszas éveimre sikerült csak megoldani. Vigyétek másik iskolába, felesleges vizsgálódni, csak még jobban fogják piszkálni.

2016. febr. 8. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!