Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Szorongó, erős megfelelési...

Szorongó, erős megfelelési vágyú elsős gyereked félévi eredményét "elismernéd" ily módon?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy elviszem őt meg az öccsét egy cukiba (ritkán járunk, élményszámba megy), mondván, hogy ezt a gyönyörű teljesítményt meg kell ünnepelni kicsit. (semmi különösebb dicshimnusz, hanem csak ennyi, egy pici "élményajándék")

Persze egyébként is dicsérjük, folyamatos a pozitív visszajelzés a részünkről felé, és valamennyit lazult is az első hetekhez képest, de, gondoltam, talán ezáltal is érezné, hogy tényleg büszkeségre ad okot, hogy milyen ügyesen vette az akadályokat.

A férjem szerint hülyeség, nem kell ekkora feneket keríteni a dolgoknak, felesleges pénzköltés.

2016. jan. 22. 11:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én pl kedvenc könyvét,vagy egy nagyon vágyott dolgott venék ,vagy viném el egy helyre amire vágyik.nálunk jó tanulmányokért jutalom jár fél évkor és év végén is és az elmarathatatlan dicséret is ,mindenkitöl .
2016. jan. 22. 19:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben az a jutalom, hogy kap a gyerek egy sütit, hanem az, hogy érzi, hogy ez fontos neked annyira, hogy megünnepeljétek picit. Érezteted vele, hogy ez egy különleges nap, és hogy észrevetted a szép teljesítményét, hogy büszke vagy rá, és mindenekfelett hogy együtt örülsz vele!! Szerintem egyáltalán nem túlzás, nagyon kedves dolog. A gyerek munkaájának a sikerét ünneplitek. Megérdemli.
2016. jan. 25. 09:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Maximalista gyereknek -embernek- szerintem nem jó a teljesítményt ünnepelni.

Gondolj bele. Inkább csak a félév végét.

Kérdezd meg tőle magától, hogyan érezné jobban magát. 6-7 évesen megmondja.

2016. febr. 3. 02:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem elsőben a kitűnőért az volt a jutalom, hogy apukám elvitt fagyizni és nem ivott alkoholt.
2016. febr. 6. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!