Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Mennyibe kerül a Waldorf iskola?

Gimes Katalin kérdése:

Mennyibe kerül a Waldorf iskola?

Figyelt kérdés
Elsős lesz a gyerekünk, Óbudán lakunk, de szegények vagyunk.

2016. jan. 3. 13:27
1 2
 11/15 Bükki Tamás ***** válasza:
100%
Ha ez a tapasztalatod, akkor ez egy fontos tapasztalat. Kérdés, hogy a gyeremeked nehézségeinek, amivel szembe kell néznie, az-e az oka valóban, hogy Waldorfba járt. Tudod, én sok olyat hallottam -- ismerek is pár ilyen fiatalt--, akik később, szakiskolában és az egyetemi évek alatt élték meg igazán annak ajándékát, hogy Waldorfba járhattak. Tudom, hogy mindannyian egyéni életfeladattal, ledolgozandó dolgokkal érkeztünk, és ezért nincs olyan, hogy egy módszer/út mindenkinek egyaránt jó lenne. Ezért bíztatok mindenkit arra, hogy látogasson el a környék hagyományos iskoláiba és ha kíváncsi rá, egy közeli Waldorfba is, és tapasztalatai, benső megérzései alapján döntsön. Derűs napot: Tamás
2016. jan. 20. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:
97%
Nem a gyerekem, hanem a húgom járt oda, és végig asszisztáltam, a kiborulásait, amiért nem tudott beilleszkedni egy hagyományos iskolába se. A Waldorfot, mint írtam, nagyon szerette, mi is elégedettek voltunk, de ami utána következett, egy embernek sem kívánom. Az okos, értelmes kistestvérem értéktelennek érezte magát, nem voltak normális barátai, egyszerűen nem tudta felvenni az átlagos középiskolákban elvárt tempót. A sok kudarc miatt hamar ott is hagyta a közoktatást, pedig, ismétlem, kifejezetten okos lány, csak a sok kudarc elvette a kedvét a fejlődéstől.
2016. jan. 20. 11:18
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez pont hogy nem a waldorf hibája,hanem az új sulié. Hisz addig jól volt, míg oda nem ment.
2016. jan. 21. 08:50
 14/15 anonim ***** válasza:
97%
utolsó igen, de négy különböző iskola és két munkahely is hibás? Nem azt mondom hogy a Waldorf hibázott, hanem hogy sajnos nem a hétköznapi életre készítik fel a gyerekeket. Mindig mosolyogva ment, kedves tanárai voltak, tényleg egy rossz szót nem mondhatok rájuk, csak sajnos mai világban nem életszerű a programjuk, nem készítik fel a gyerekeket a mindennapi élet kihívásaira, és mikor kikerülnek a burokból, arculcsapja őket a valóság.
2016. jan. 21. 10:51
 15/15 Bükki Tamás ***** válasza:
53%

Szomorúan hallom, mennyi küzdelmet, és talán fájdalmat élt át a hugod, amikor a Waldorf általános után a próbált helyt állni a középiskolában, ill. a munkahelyein.

Igen, lehetnek nehézségei egy gyermeknek, ha Waldorf általános után egy teljesen más szemléletű és értékrendű iskolába lép át. Pont emiatt jöttek létre a Waldorf középiskolák. Pl. Bp.-en már 4 ilyen működik: [link] Ezek 5 év alatt készítik fel a gyermeket az érettségire és arra, hogy felsőoktatásba továbbléphessen.

2016. jan. 21. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!