Első osztályos a fiam. Ti mikor szoktatok fogadó órára menni? Miről beszélgettek ott? A teremben fogad a tanár? Mennyi ideig vagy ott?
Nem tudom, mennyi kommunikációra nyílik lehetőséged a tanítóval, nyilván ettől is függ, hogy érdemes-e fogadóórát kérni tőle. Ha viszonylag rendszeresen tudsz vele beszélni, és legalább pár szóban jelzi, hogy mit gondol a gyerekről, minden rendben van-e, akkor nem fontos, bár én elsőben még bemennék ilyen esetben is egyszer legalább, hogy kicsit bővebben legyen módunk megbeszélni, mi a helyzet a suliban.
(Azért így írom, mert nálunk hermetikusan elzárkóztak mindig is a tanítónők, így nyilván indokolt bemenni fogadóórára, ha az embert érdekli a gyereke iskolai léte.)
A fogadóórák időpontjait pedig a tanítóknak jelezniük kell (vagy fent vannak a suli honlapján), előre be kell jelentkezni rájuk. Hogy hol fogad a tanár nálatok, nem tudom. Nálunk pl. szerda délután 3-tól volt fogadóóra, amikor a gyerekek még a teremben vannak, így nem ott, hanem a folyosón (!) tartották a tanítónők. De van, ahol erre keresnek egy üres termet. Én még fél óránál tovább nem voltam fogadóórán.
Ez érdekes,nálunk eddig 1 fogadóóra volt,amit a tanítónénik pár nappal előre jeleztek.Az elsősök tantermében ültünk,ők indították a beszélgetést,aztán szépen jött egyik mondat a másik után.
Elmentem,mert érdekel a gyermekem,érdekel,hogy ők,a tanítók hogyan látják.Meglepő dolgokat hallottam és jó volt látni,hogy minden rendben megy a kisfiammal.
A mi iskolánkban 2 kihirdetett nap van a fogadó órára.Egy az első félévben egy a másodikban.
Novemberben volt az első,szerintem csak én voltam az elsős fiamnál :)!
Ha bármi baj lenne,szólnának,suli időben ,reggel vagy amikor kijönnek,akkor is oda lehet menni a tanító nénikhez.Annyira rugalmasak,hogy még a mobil számukat is megadták.
Ötödikes fiam 2 tanáránál voltam,azoknál,amelyik tantárgyából nem remekel.10-10ercet voltam náluk,elmondták mire figyeljek,mit gyakoroljunk.
Ha az elsős fiamnak lenne valami problémája,akkor gondolom ugyanígy zajlana.
Tizenkét éve van iskolás korú gyerekem.
Soha nem voltam még fogadóórán, mert úgy gondolom, ha valami probléma/megbeszélni való lenne, azt úgyis jeleznék a tanárok. Akkor ráadásul nem is fogadóórára mennék, hanem külön megbeszélnék egy időpontot az adott pedagógussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!