Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Máshol is vannak ilyen öntelt,...

Máshol is vannak ilyen öntelt, csodagyerek szülők?

Figyelt kérdés

Teljesen kiakadtam az iskolakezdésen, amikor egy anyuka, aki kicsit többre tartja a gyerekét a másiknál (már 1-2 éves koruk óta 5-6 féle különóra, foglalkozásra járatja, és azt hiszi, hogy ezzel ők kiemelkedőbbek) azt fejtegette, hogy a kevésbé okos, mozgékonyabb gyereket, ill. a szülőket hogyan kellene rávenni, hogy távozzanak másik iskolába, osztályba. És még büszke is rá, hogy a nagyobb gyereknél sikerült "minden kétes elemet" eltávolítani a gyereke mellől.

Én vagyok ennyire maradi, és tényleg MINDENT meg kell tenni, hogy a gyerekem a legjobbat kapja? Vagy ez tényleg bunkóság?

2015. szept. 1. 10:50
1 2
 11/16 klopusz ***** válasza:

Én is csak sajnálni tudom az ilyen gyerekeket.

Idióta szüleik saját elszúrt életüket látva a gyerekeket hajszolják bele minden - teljesen felesleges - dologba.

Egyébként igen, mindent meg kell tenni, hogy a gyerek a legjobbat kapja DE a "legjobb"-at csak a gyerek szemszögéből lehet nézni. Vagyis: játsszon, rohangáljon, sportoljon, zenéljen esetleg lustálkodjon, ha neki ahhoz van kedve.

Az ilyen szülőtárson átnéznék, mint az ablaküvegen.

2015. szept. 2. 09:35
 12/16 anonim ***** válasza:
39%
Mindent meg kell tenni, hogy a gyerek a legjobbat kapja.
2015. szept. 2. 15:14
 13/16 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egy (vagy több) 6 éves gyereken átgázolsz, mert úgy gondolod, hogy nem elég jó az osztályban???

(megjegyzem, nálunk nincs sok lehetőség, 2 állami és 2 egyházi iskola, abból is az egyik már lesüllyedt a kritikán aluli színvonalra)

Nem egy olyan felnőttet ismerek, aki kezelhetetlen gyerek volt, és ha akkor lett volna egy ilyen szülő, lehet, hogy az utcán végzi, és mivel nem volt, egyetemet végzett, és többre vitte, mint a kitűnő társai.

2015. szept. 4. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:

"lehet, hogy ez az anyuka pont egy olyan gyereket készít ki, akinek kihat az egész életére."

1,5 vagyok. Hidd el, ez annak a gyereknek árt a legtöbbet, akinek ilyen a anyukája. Társadalomban élünk, közösségben - és olyan mintát tanul, ami miatt később a közösség kiveti, mert alkalmatlan, szociálisan érzékelten. Ez is baj, persze. De a tanítók megpróbálják majd mérsékelni ezt - mert ez mindekinek a közös érdeke.

2015. szept. 4. 15:02
 15/16 anonim ***** válasza:
49%
Nekem a 7 éves öcsém is járt rengeteg foglalkozásra mindenre ami érdekelete nem volt erőltetve semmi neki, mindig az volt a lényeg, hogy jóll érezze magát. Mikor 1. Be ment már tudott összeadni kivonni nagyobb számokkal, úszni, Angolul is tudott (ez azért van mert a szünetben volt kint Apunál Amerikában) és tudott kezelni egy számító gépet. De soha nem volt az, hogy olyan lett volna hogy pl. Te most erre fogsz járni mert ez neked tuti, hogy kell. Ha úgy jött oda, hogy ő erre meg ilyenre szeretne menni akkor mehetett és ha nem akart nem kellett menni. Szerintem amit te elmondtál a kisgyerekről abból az derül ki, hogy soha nem játszhatott semmivel mindig tanult erőltetve volt rá minden, csak az kell neki, hogy játszon barátkozzon a szüleivel meg nem kell foglalkozni a gyerek tönkre teszi malyd őket mert egyszer besokal a gyerek hogy neki ne parancsolgassanak, az ilyenekből ha nem lehetnek gyerekek nem élhetik ki magukat akkor felnőttként élik ki magukat mint felnőtt gyermekek a szülő meg viheti malyd psychológushoz hogy ő nem is érti hogy lett ilyen. Az én öcsémet átt kellett rakni másik suliba mert sokann cikizték elsőben (nem is igazán a gyerekek, azok csak fel lettek húzva a szülőknek nem tetszett az egész) mert az öcsém amellett hogy minden érdekli (mert olyan nincs hogy okos csak minden érdekli) elég sok olyan dolga van ami másnak ciki pl. 1.nap vitte magával a maciját mert nem szeret más idegen helyen lenni nélküle, szopja az újját, nem mer kimenni WC re csak egyedül ha nincs ott senki más csak ő. (Amit nem tudtunk hogy a cumiját is vitte ami kiesett a zsebéből használni csak otthon elalvásnál szokta mert ha szopja az újját akkor el fognak álni a fogai) A magán suliba senki még csak nem is csúfolta szépenn eljátszik mindenkivel.
2015. szept. 6. 06:14
 16/16 anonim ***** válasza:
Hányingert kapok az ilyen "szülőktől"
2016. dec. 12. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!