Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ezt most elrontottam? (Tanévke...

Ezt most elrontottam? (Tanévkezdés ovi/iskola)

Figyelt kérdés
A lányom kis létszámú vegyes korcsoportú oviba jár. Nagycsoportos volt, és két vele egykorú barátnője volt idén. Az egyik kislány elmegy most ősszel iskolába, a másik barátnő marad, de ő jövőre más településen kezdi az ovit. Az én lányom is marad az oviban, nyári születésű, a régi rendszer szerint késne, az új szerint nem. Értelmileg rendben, mehetett volna iskolába, de egy kicsit vékonyka, és bátortalan, visszahúzódó. Nagy létszámú 28 fős osztály lesz, így úgy döntöttünk hogy maradjon. Most az osztályt kezdő tanító néni sem volt túl szimpatikus, aki jövőre kezd ígéretesebb. így maradt oviban. Nagyon ragaszkodnak a gyerekek egymáshoz, félek, hogy nem fog a mostani leendő nagyok között társat találni. úgy érzem most még éretlen lett volna az iskolára, de a barátnőitől így el kellett válnia. Lehet, hogy könnyebb lett volna most az évkezdés?
2015. júl. 23. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha most kezdte volna, akkor is elszakadt volna a barátnőitől, sőt az összes ismerős gyerektől, és teljesen új társaságba került volna. Ha még éretlen volt szerintetek az iskolára, akkor hosszú távon biztos ez a legjobb megoldás.
2015. júl. 23. 17:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem rontottad el. Idővel az összes barát elszakad valamilyen szinten egymástól, mert új iskolába mennek és új barátokra tesznek szert.

És ha mondjuk mindkét barátnő elköltözött volna az ország másik felébe?:)

Ha úgy gondoltad, hogy egyenlőre még az óvodában jobb helye van és maga miatt, akkor jól döntöttél. Ennek a későbbiek során nagyobb haszna lesz.

2015. júl. 23. 17:43
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat. Remélem jó döntés volt.
2015. júl. 23. 23:01
 4/7 anonim ***** válasza:
az óvis barátaitol ,igy is ugy is el kellet volna válnia ,mert nem egy iskolába mentek volna vagy egy osztályban .
2015. júl. 24. 15:54
 5/7 anonim ***** válasza:

1. bátortalan, visszahúzódó

2. nagy létszámú osztály

3. unszimpatikus tanító

4. másik szimpibb

Egyértelműen jól döntöttél.

Lesznek barátnői, ne aggódj!

2015. júl. 25. 13:18
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én is úgy gondolom, hogy jól döntöttél. Alsós gyerek szülőjeként úgy vélem, ha kicsit is kétséges, hogy érett-e az iskolára egy gyerek, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy hagyod még egy évig „gyereknek lenni”.

A tanítónő személye a legfontosabb az első négy évben, így ha nem szimpatikus, akkor ez is elég erős indok. (Bár hozzáteszem, nekem első blikkre szimpatikus volt, akihez került a gyerek, de később kiderült, hogy sajnos nem annyira van a topon. De mások nálam biztosan jobb emberismerők.)

Nekem fiam van, aki szintén nehezebben oldódó típus, de semmi gondja nem volt a suliban a gyerekekkel való kapcsolatalakításban. Igaz, az sokat segített az első időkben, hogy sulikezdés előtt összeismerkedtünk az egyik leendő osztálytárssal, így legalább egy ember volt az osztályban, akivel már találkozott – de nem ő lett a legnagyobb cimborája végül.

Ami még megnyugtató lehet: egy év múlva a lányod vélhetően nagyon fogja várni már az iskolát, mert egyértelműen „kinövi” az ovis kort.

Ne aggódj!

2015. júl. 25. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Most ez a döntés, ami téged aggaszt, egy évre szól, viszont az iskola, ahová érettebben kerül majd, ráadásul egy jobb tanítóhoz, az legalább 4 évre szóló előny. A mérleg az én olvasatomban a maradás felé billen.
2015. aug. 1. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!