Ezt most elrontottam? (Tanévkezdés ovi/iskola)
Nem rontottad el. Idővel az összes barát elszakad valamilyen szinten egymástól, mert új iskolába mennek és új barátokra tesznek szert.
És ha mondjuk mindkét barátnő elköltözött volna az ország másik felébe?:)
Ha úgy gondoltad, hogy egyenlőre még az óvodában jobb helye van és maga miatt, akkor jól döntöttél. Ennek a későbbiek során nagyobb haszna lesz.
1. bátortalan, visszahúzódó
2. nagy létszámú osztály
3. unszimpatikus tanító
4. másik szimpibb
Egyértelműen jól döntöttél.
Lesznek barátnői, ne aggódj!
Szia! Én is úgy gondolom, hogy jól döntöttél. Alsós gyerek szülőjeként úgy vélem, ha kicsit is kétséges, hogy érett-e az iskolára egy gyerek, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy hagyod még egy évig „gyereknek lenni”.
A tanítónő személye a legfontosabb az első négy évben, így ha nem szimpatikus, akkor ez is elég erős indok. (Bár hozzáteszem, nekem első blikkre szimpatikus volt, akihez került a gyerek, de később kiderült, hogy sajnos nem annyira van a topon. De mások nálam biztosan jobb emberismerők.)
Nekem fiam van, aki szintén nehezebben oldódó típus, de semmi gondja nem volt a suliban a gyerekekkel való kapcsolatalakításban. Igaz, az sokat segített az első időkben, hogy sulikezdés előtt összeismerkedtünk az egyik leendő osztálytárssal, így legalább egy ember volt az osztályban, akivel már találkozott – de nem ő lett a legnagyobb cimborája végül.
Ami még megnyugtató lehet: egy év múlva a lányod vélhetően nagyon fogja várni már az iskolát, mert egyértelműen „kinövi” az ovis kort.
Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!