Német vagy angol nyelvet tanuljon egy gyerek?
Szerintem angolt. Csak azért is mert azt szinte bárhol megértik.
Én is azt tanulok.
Én latin, németet és angolt is tanulok. Latin után egyik sem túl nagy ördöngösség, de mivel németben több a szabály és nemekre
is gondolni kell ezért az több odafigyelést,
illetve tanulást igényel. Tehát ebből a szempontból angol az előnyösebb. A számítógép is csak angolul írja ki a "próblémáit". Az angolt kb mindenhol használják a vivilágban, viszont a környező országokban szinte mindenhol német az elfogadott. Németország Európa motorja. Ha netalán történik valami a német nyelvi tudásának nagy hasznát veheti. Szerintem mind a kettő praktikus, az angolt talán inkább választanám a számítógép miatt.
Én mind a két nyelvet tanulom/tanultam. A némettel kezdtem elsős koromban, és nagyon örülök, hogy a szüleim így döntöttek. A német nyelvtanulás után az angolt sokkal, de sokkal egyszerűbbnek éreztem. Már csak azért is, mert egyfolytában körülvesz az angol nyelv, és vannak dolgok amik egyszerűen megragadtak bennem. Most mind a két nyelvet nagyjából tökéletesen beszélem.
Sajnos fel kell hoznom barátnőm példáját, aki az angollal kezdte, és utána a németet.. Még most sem tud rendesen németül.
(pont ugyanúgy ugyanabban az óraszámban tanultuk mind a két nyelvet, ugyanazokkal a tanárokkal)
Szerintem először német, utána angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!