Tapasztalt Anyukák határeset kislányomat vigyem isibe, vagy sem?
Ha május 31-ig betölti abban az évben a 6 évet, akkor mennie kell iskolába! ez alól az óvónő javaslatára bizottság adhat felmentést. Ha jún. 1. és aug. 31. közt tölti a 6 évet, akkor a szülő dönthet arról menjen e.
Kicsit megkavarodtam, most akkor a 7 évet tölti???? mert 6-ot írtál :O
Az én tapasztalatom. Fiam 6 évesen (áprilisi) kezdte, még 120 cm se volt! A finom motorikája, kézügyessége szörnyű! meg is látszik a technika jegyein :) de amúgy szerintem okos, és képes azért (minden félelmem ellenére) az órákon figyelni, és nyugton maradni.
Én, mi nem bántuk meg :)
miért nem viszed el a nevelési tanácsadóba?
tesóméknál is teljesen ez a helyzet volt. készültek rá, a kislány sokat beszélt róla, hogy iskolába megy, a barátai is mentek, az óvónők viszont vissza akarták tartani, mert nagyon nyüzsgő gyerek, nem ül meg egy helyben. viszont ha maradt volna, az az önértékelésének ártott volna, úgyszint vegyes csoport. azért egy 7 évesnek nem partner egy 3 éves, bármennyire is toleráns meg a tesójával eljátszik, élettanilag nem egy szinten vannak. és ugye még ott volt az, hogy jövőre meg a barátai alatt járt volna a lány, az is biztos rossz lett volna neki, hogy minden nap látja őket, esetleg még csúfolták volna, de persze ezt nem tudjuk.
elvitték nevtanba, ahol végül iskolába küldték. nem bánták meg! ügyesen tanul, igaz nem 100%-os dolgozatokat ír hanem 80-90% közöttieket és talán többet is kell vele gyakorolni, de imádja, büszke magára... :)
én is így fogok dönteni az enyémmel, ő jövőre megy, nem tartjuk vissza, mondjuk ő meg nagyon feladathelyzetbe hozható... :)
Az én lányom nagyjából ugyanaz, mint a tied. Jún. 30-án született és ment iskolába.
(Őt azért nem akarták engedni, mert nem rajzol szépen. (?) A nevtan-ban meg nem értették, hogy minek kellett vizsgálatra mennünk.)
Imádja, őt is szeretik, jól bírja, pedig du. 3-ig ott van.
90% feletti felmérőket ír.
DE: Ez az én gyerekem, ő meg a tied. Senki nem tud helyetted dönteni. :)
Előző vagyok.
A finommotorika: tele van csillaggal, meg piros ponttal a füzete, hogy szépen ír. :)
maradjon
engem az óvodában eröltettek, hogy menjek iskolába..
az eszem szerint keleltt is… de érzelmileg nem voltam rá érett..alig vártam pedig, mégis nagyon sok hátrányom volt, középiskola végére hoztam be
ezek a hátrányok sosem a tanulásban mutatkoztak meg, hanem inkább önismeretben, önbizalomban stb ( 19 éves koromig kitűnő, és 4,3 között voltam)
/ bár nálam okozhatott gondot, hogy hiába voltam magas, nagy gyerek, a fogváltásom már 1, osztály közepén indult meg..ebből következik, hogy már rég gimis voltam, amikor menstruálni kezdtem.. későnérő voltam)
szerintem ha még ne jó a finom motorika, és a kitartása sincs, akkor ne menjen
A lepontozónak üzenem: köszi :-) ( nulla százalékos se voltam még :-D )
Első válaszoló.
Szerintem vidd el! Tudom, hogy elsősorban felnőttek véleményére gondolsz, de én tapasztalatból beszélek :) Én hatévesen mentem iskolába, a rajztudásom csapnivaló volt és nem is voltam a legnyugisabb gyerek, most kis gimnáziumba járok és én vagyok az egyik legjobb rajzos. Véleményem szerint nagyon jól jártam azzal, hogy korán mentem suliba és nagyon büszke voltam arra alsóban, hogy én már hatévesen kezdtem az iskolát, a többiek nagy része meg csak hétévesen.
Mivel nagyon okos a kislányod, szerintem ő is jól járna vele, gondolom a hiúságát is nagyon sértené, ha a nála butábbak mehetnének.
Az óvónőkről és a tanárokról ne is beszéljünk... Van olyan osztálytársam, akit a mostani iskolánkról úgy akarták lebeszélni, hogy az utolsó napokba egyesekkel halmozták el, mert azzal, hogy elmegy leromlik az osztályátlag. Szóval gyakran többet ártanak a gyereknek a tanácsaikkal, mint használnak.
Szerintem a te kislányod, gondolj arra, hogy szerinted felkészült-e az iskolára, kérdezd meg a családodat, ha van tanár ismerősöd esetleg elbeszélgethetne vele, hogy ő hogy látja!
13/L
Megnézetném a Nevtanban. Ott komplexen vizsgálják, több szakember, gyógypedagógus, pszichológus. Teljesebb képet kapsz a gyerekről. A finommotorikára hívd fel a figyelmet. Ha akadályozza az írástanulást, gond lehet.
A család lehet, hogy ki lesz bukva, de a gyerek érdekét kell nézni, ha viheted, ha nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!