Idén kezdi az iskolát a Kisfiam, hallottam jót is, rosszat is. Most aztán végképp nem tudom mit tegyek?
Először is Mindenkinek: B.Ú.É.K.!
Tehát: 2008-as születésű, decemberi. Ha még egy évet hagynám az oviba, akkor majdnem 8 lenne, amikor kezdené az iskolát. Viszont mi és az óvónők, tudjuk, hogy mennyire fejlett Barni. Sokszor mondja, hogy: "Anya, én már kinőttem az óvodát, iskolába szeretnék már járni". Én hogy érzem? Bevallom, nem tudom. :( Azért nem, mert tényleg okos kisfiú, már olvas, ír, számol, ugyanakkor szeret sokat játszani, bíbelődni, igényli a játékot, ami persze természetes. Nem tudom mit kell tudni pontosan ahhoz, hogy tényleg iskolaérett-e, vagy sem.
Tapasztalatokat kérek.
Ez persze gyerekfüggő. De a leírtak alapján nincs mitől aggódni.
Úgy gondolom, nála sokkal ,,rosszabb" gyerekek is részt vesznek a közoktatásban, illetve ,,fejletlenebb" gyermekek is kezdik az iskolát, mint a kisfiad.
Elsőben az se lenne gond, ha írni, olvasni, számolni nem tudna, hisz azért van az első. :)
Tényleg ne hagyd, hogy később kezdje az iskolát, sokkal jobb lesz ez így, véleményem szerint. :)
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor megnyugodhatok kicsit ezek szerint. Én is úgy gondolom, hogy nevelési tanácsadó dönt a suli kezdésről, miután felméri a gyerek szintjét, hogy iskolaérett-e. Na akkor majd hamarosan kiderül.
Az én fiam 2008 novemberi,ő már bőven iskolaérett.
A logopédiai szűrőlapon 1 feladatot nem tudott,a formák sorrendbeli másolását.Délután megbeszéltük,azóta azt is tudja,és szeret már rajzolni.
Én csak attól félek,hogy megterhelő lesz neki 6-8 órát végigülni,és nehéz lesz majd neki a táska.
Vagyis olyan iskolát/tanító nénit választunk,ahol a figyelmét fel tudják még délután 2-kor is kelteni:)!
A tesója 3 évesen volt annyi kiló,mint ő most 6 évesen,nála ilyen félelmem nem volt.
Az én fiam imád számolni,a tesó verseit is mindig megtanulja,az eszével baj nem lesz.
Ja, annyit hozzáfűznék, hogy már első osztályban 16-20 kilós táskával járnak a gyerekek suliba, szóval azt el lehet felejteni, hogy a gyerek egyedül fogja cipelni.
Vannak sulik, ahol benn hagyják a legtöbb felszerelést és csak hétvégére viszik haza, nálunk viszont nap, mint nap hordák szinte az egész felszerelést.
Nem hogy az elsősök, de a 2.-osok, sőt a 3.-osok is alíg bírják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!