Iskolakezdő gyerkőcödnek milyen íróasztalt vetettek, hol és mennyiért? Milyen magas az asztal?
Dönthetőt nem szeretnék venni, de amúgy tényleg minden tapasztalatra kíváncsi vagyok, linkeknek is örülnék.
köszönöm
Bár úgy csináltattuk: szabvány magasság (75 cm).
A széke állítható magasságú. Konkrétan egy fa etetőszék. :)
Mi egy ikeás fiókos elemet vettünk és egy asztallapot, tulajdonképpen olyan, mint az alábbi linken, csak nem vettünk lábad az asztallaphoz, hanem a falra szerelt lécre támaszkodott. Később vettünk még egy ilyen fiókos elemet, így kétoldalról azokra került a lap. A sok fiók nagyon bejött nálunk, ceruzákat, könyveket és még a sok bizbazt is el lehet bennük rejteni. A széke nálunk is állítható magasságú.
köszönöm a válaszokat
a második kommentelőtől szeretném kérdezni, hogy milyen magasra szereltétek eleinte,vagy a fiókos elem magassága 70 cm, ez jó volt a kis elsősnek?
Az első válaszolótól szeretném kérdezni, hogy a sztenderd 75 v akörüli cm-es magasság nem volt magas? mert az oké, hogy a szék állítható, de ülni is akkor jó, ha a talpa leér, a lába megfelelő szögben van a testéhez képest, és az meg hogy így mennyire éri vagy nem éri fel az asztalt kényelmesen, a másik dolog...
voltunk bútorboltban a minap, odaültettem a lányomat egy átlagos íróasztalhoz, hááát, nagyon nem volt megfelelő neki, hiába lifteztettem a székkel...
persze valamennyit még nő őszig, de most nagyon bénán ült ott szegénykém
(2. vagyok)
Igazad van, fontos, hogy kényelmesen ülhessen az íróasztalnál. Nálunk ez nem volt probléma, mert elég magas korához képest a gyermek, így az állítható magasságú széken az asztalhoz képest is leért a lába. A másik dolog, hogy kb. 3. osztályra kezdte el rendszeresebben használni az íróasztalt, addig mindent megírt a suliban.
Nekem fontos szempont volt, hogy ne kelljen egy-két éven belül új asztalt venni. Azt gondolom, érdemes lenne körülnézned a székek terén, szerintem lehet kapni olyan állítható magasságút, amelynek van lábtámasza (vagy tehető hozzá lábtámasz), illetve az is lehet, hogy nem is széket, hanem térdelő alkalmatosságot tesz az ember az asztalhoz – bár nem tudom, van-e ilyen gyerekeknek.
1. vagyok
Én pont ezért vettem etetőszéket.
Ahogy nő a gyerek, csak lejjebb rakom az ülőlapot és a lábtartót és mindig kényelmesen ül.
Ehhez hasonló:
Praktikerben, 18 ezerért, sima alap íróasztal, oldalt három fiókkal. Na, most meg is találtam, pont ilyen [link]
Mondjuk tegnap előtt nagyon vertem a fejem a falba, mert a Jysk-ben találtam egy fenyő íróasztalt, ugyanilyen három fiókos elrendezéssel, egész nyáron olyat kerestem, de csak horror áron találtam, erre most ott volt 22 ezerért... [link] ő az. Imádom a fenyő bútorokat, főleg a gyerekszobában, szóval nagyon rajta voltam a dolgon nyáron, de eleve alig találtam megfelelőt, nem akartam számítógép-asztalt venni, meg olyat sem, ami túl nagy, olyat sem, ami túl kicsi, és szinte csak olyan volt, ahol mutatóba odaraktak egy fiókot, és kész, vagy ami inkább irodába való, klaviatúra tartóval, vagy egy egész sarkot elfoglalt volna, ennyi helyünk viszont nincs, meg hát mondom, 50-60 ezer forintokért lehetett nagyon kevés helyen tényleg megfelelő fenyő íróasztalt találni. Ez meg pont tökéletes lett volna, ha nyáron is lett volna ilyen, ennyiért.
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat!
Né is fiókpárti vagyok, és nekünk sincs túl sok helyünk a gyerekszobában, főleg, hogy ketten vannak, a fiam két évvel a nővére után kezdi majd a sulit, és fogalmam sincs, hogyan sakkozzak úgy a bútorokkal, hogy minden ágynak/asztalnak/szekrénynek legyen hely :O már így is emeletes ágyuk van helyspórolás céljából, de ha külön szedem őket, mondjuk két galériaágy és alattuk az asztalok, akkor meg a szekrények nem férnek el. Szóval izgi! _Na de eltértem a tárgytól. Az asztalos ötleteket köszönöm mindenképpen.
Széket olyat veszek, aminek a hátrésze ilyen hálószerű izé, nagyon kényelmes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!