Mennyire reális értékelés egy első osztályosnál, ha mindenből piros csillag és 100%- os felmérőket kap?
Normál iskolába járó nagyon eleven gyerekről van szó.
Óvodás korában megjósolták, hogy nagy problémák lesznek így a tanulással, mert a figyelemzavar is jelen van.
Valós eredmények ezek, vagy motiválás céljából értékelik túl a gyereket?
Én szeretnék csak reálisan látni, nem szeretnék irreális értékelést.
Manapság első osztályban csak pozitív visszajelzést adhat a tanító?
Semmennyire.
Nekem most éretségizik a lányom, de eljesen ki voltam akadva, mikor alsóban év végén szinte az egész osztálynévsorokat felolvasták, hogy kitűnők... aztán kiderült, addig íratják a dolgozatokat, amíg nem ötös, az kerül be a naplóba. Nálunk a nyolcvanas években jó, ha két kitűnő volt per osztály, de akkor volt is ennek értéke... már nincs.
Ne sérüljön a gyerek, lelkesíteni kell, nem szabad megbántani, elmegy a kedve... aztán felsőben jobb-e arcra esni?
Erről beszélek én is!
Hiteles visszajelzést szeretnék, nem ámítást.
A nyolcvanas évek egyik strébere, kitűnő tanulója voltam én is.
:D
én is, és most látom, hogy egy t-vel írtam az érettségit, bocs :)
Én nem tartom jónak, hogy csak pozitív visszajelzést kap, mert az első negatív sokkal jobban meg fogja viselni. És a gyerek sem hülye, pontosan tudja, mennyire tér el a többiektől tudásban, szorgalomban. Illetve a valóban jókat negatívan befolyásolja, hiszen azt ltják, kevesebb munka pont ugyanazt az erdedményt hozza :(
Érdekes, az én elsős fiam meg minden szir-szarra fekete pontot kap, arra is, ha nem szépen írja a számokat a munkafüzetbe, vagy ha órai gyakorlásnál rossz megoldást ír be. Már ott tart a dolog, hogy néha saját magának is ráírja, úgy, hogy nem is mondta neki senki, hogy írjon oda valamit, de ha látja, hogy nem lett tökéletes, már írja rá magának a feketét.
Egyik véglet sem jó szerintem, te sem kapsz hiteles tájékoztatást, de én se, mert nálatok mindig minden jó, nálunk meg a legapróbb pontatlanságok is rossznak minősülnek.
Egyet tehetsz, elmész a tanítónő fogadóórájára, és megkéred, hogy számoljon be, hogy halad a gyerek, milyen a teljesítménye, mi az, amit gyakorolni kéne, mi az, amiben nagyon ügyes. Én is ezt tettem, és mint kiderült, személyesen teljesen normálisan el tudta mondani a tanítónéni, hogy ügyesen számol, olvas a gyerek, a finommotorikáján van mit fejleszteni, gyakoroljuk a betűk, számok írását, de amúgy minden rendben van. Szerintem ha te is személyesen megkérdezed, kapsz megfelelő tájékoztatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!