Elveheti a tanár a telefont a gyerektől?
A mi hazirendunk szerint elveheti, az igazgatohelyettesnek kell leadni. Tole pedig a szulo veheti at.
A gyakorlatban viszont ez sokszor nem mukodik. En tanuloszobas tanar is vagyok. Delutan viszont mar nincs igazgatohelyettes az iskolaban, en pedig nem vallalok erte felelosseget, ugyhogy a nap vegen vissza szoktam adni.
Nem tudom, hogy nálatok hogy történt, de a mi iskolánkban a jogi helyzet:
1. A házirendünk tartalmazza azt, hogy tanóra alatt a telefonokat kikapcsolva, a táskában kell tartani. Ha ezt valaki nem teszi meg, a tanár elkobozza és a nap végén az osztályfőnök írásbeli figyelmeztető (vagy súlyosabb büntetés) után visszaadja.
2. A házirend azt is leírja, hogy az iskola minden tanulójára érvényes.
3. A tanév elején mindenki aláírta, hogy a házirendet elolvasta és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti és rendelkezéseit betartja. (Csak erre a diákok többsége már nem is emlékszik.)
Valószínűleg nálatok is hasonló a helyzet, és így a tanár elveheti a telefont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!