Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Segítség! Valaki el tudná ezt...

Segítség! Valaki el tudná ezt magyarázni?

Figyelt kérdés

Nos, az érdekel, hogy miért is lenne jó/érdemes közgazdász gimibe menni, mit ad amit egy sima gimi nem? Vagy mi a különbség a kettő között? Mert mindkettő ad érettségit,de .... Áh, tessék nekem elmagyarázni ( és nem vagyok retardált, szóval az ilyen jellegű válaszokat mellőzném)! Előre is köszönöm!

13/L

#gimnázium #közgazdász gimi #közgazdasági gimnázium
2014. márc. 2. 10:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ad közgazdasági alapismereteket.
2014. márc. 2. 10:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Közgazdasági, pénzügyi alapismereteket is ad, ami eleve nem jön rosszul, de ha ilyen vonalon szeretnél dolgozni, akkor a továbbtanulásban is előnyösebb.

Olyan tantárgyak vannak, mint közgazdaságtan, statisztika stb.)

2014. márc. 2. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért, mert ha elvégzed, tudni fogod, hogy abba az irányba szeretnél majd továbbtanulni, vagy teljesen hidegen hagy....s keresel helyette mást. Elvégre 18 évesen az ilyesmit nagyjából lehet tudni :-)
2014. márc. 2. 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért lennél retardált? Nekem 13 évesen lövésem nem volt róla, hogy mi a közgazdaság (sőt még sokkal később sem). Szerintem ez olyan messze áll egy 13 éves lány világától, mint Makó Jeruzsálemtől.

Gondolom, a közgáz gimiben a közimsereti tárgyakon kívül vannak olyan tantárgyak is, amik a gazdasági élet, pénzügyi világ folyamatairól adnak át alapismereteket. Például kereskedelem (bel- és kül), ipar, mezőgazdaság, pénzügyi szektor, banki világ, szolgáltató szektor, munkerőpiac jellemzői, működése, fogalmai, törvényszerűségei. Nagyon hasznos lehet, főleg ha az iskola is jó.

2014. márc. 3. 14:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, a kritikák/kommentek építő jellegűek voltak.
2014. márc. 3. 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:
En anno sima gimibe mentem altalanos utan, mivel nem tudtam h mi akarok lenni. Anyu kozgazdasagit ajanlotta, de akkor vhogy nem erdekelt. Gimi utan elvegeztem egy kulonbozeti sulit es kulonbozeti kozgaz erettsegit tettem. Ott ismertem meg a penzugy, szamvitel, kozgaz alapjait. Itt szerettem meg ezt a szakmat es eziranyban tanultam tovabb. PSZF-et vegeztem. Nem bantam meg a kozgazdasagit mert az alapokat sokkal jobban megtanitottak mint a PSZF-en es mai napig is emlekszem ra, es ebbol sokat profitalok meg ma is. barmi van a konyvelesi teteleket siman nyomom. Talan ha kozgazdasiba mesz egyetemre/fosulira annyival nehezebb bejutni, h kozismereti tantargyakat mint matek, fizika, irodalom, idegen nyelv kicsit gyengebben tanitanak. legalabbsi akkor meg igy volt mikor en vegeztem 1992-ben. Most nem tudom h van. Es ra kellett tanulni ha pep ebbol volt felveteli. De sima giminel is ra kell tanulni, mert a normal anyag nem eleg. En ebbe a szakiranyban dolgozom immar lassan 17 eve es imadom.
2014. márc. 21. 16:58
 7/8 anonim ***** válasza:
jaj meg annyi h evvel a vegzettseggel vandoroltam kulfoldre es mai napig is itt kulfoldon dolgozom ebben a szakmaban.
2014. márc. 21. 16:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm...szerintem a nyelvet is jól oktatják, mert ebből kéttanra mennék...
2014. márc. 24. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!