Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tényleg nem lehet semmit sem...

Tényleg nem lehet semmit sem tenni az extrém módon agresszív, neveletlen gyerekek ellen?

Figyelt kérdés

Kisfiam első osztályos, és szerintem lassan tarthatatlan a helyzet az osztályában. Az én gyerekem sem szent, teljesen átlagos gyerek, még csak nem is visszahúzódó típus. Van azonban az osztályban 3-4 kisfiú, akik már extrém mértékben agresszívek, és rosszindulatúak, és megkeserítik a többi gyerek életét.

Néhány példa (nem mind velünk esett meg, de hallottam a többi szülőtől, illetve a fiam is meséli itthon):

- folyamatosan összeverik a többi gyereket, körbeállják, és addig ütik, rúgják, amíg a tanítónéni oda nem ér. (ez mindennapos dolog, lányokat is bántották már így, illetve az egyik kisfiút úgy szájba rúgták, hogy letörött a foga)

- tapizzák a lányokat, húzkodják fel a ruhájukat, csipkedik a feneküket

- csúfolódnak, de úgy, hogy az már számomra a jó ízlés határát súrolja, ezek is mindennaposak, és szinte mindenkire mondják

- tesióra után szétdobálják a ruhákat, hogy ne tudjanak felöltözni a többiek

- pisilés közben lökdösik, csapkodják a másikat, hogy pisis legyen a ruhája, aztán h.ugyosnak csúfolják ( ez pont velünk történt, ezen brutál módon kiakadtam)

- mutogatnak az ablakból (ennek saját magam is szemtanúja voltam nemegyszer)

-trágár versek, énekek

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek voltak a legextrémebbek, de ezeknek a legtöbbje mindennapos. Bementem már én is, a többi szülő is számtalanszor szólni, de nincs változás. A tanítónénik tehetetlenek, behívatták már a szüleiket, volt a fekete ponttól beírásig minden, de szinte dicsőségnek élik meg, a szülőket pedig nem különösebben érdekli a dolog. Illetve ezek a kiskölykök mesterien értenek hozzá, hogy mindent olyankor csináljanak, amikor a tanítónéni épp nincs ott, vagy nem rájuk figyel, szóval sokszor már ki sem derül feléjük, hogy mi történt, mert a gyerekek sem panaszkodnak, "árulkodnak" már.

Volt összehívva szülői is ezek miatt a dolgok miatt, de persze pont azok a szülők nem jöttek el, úgyhogy azon kívül, hogy "tapasztalatot" cseréltünk nem történt semmi.

Most komolyan, mit lehet ebben a helyzetben még tenni? Mi lesz így később? 3.-ban majd már bicskával szurkálják egymást, meg védelmi pénzt szednek?

Nagyváros, normális iskola, jó tanítónénikkel, még nyolcadikban sem voltak ilyen gondok soha, mint nálunk elsőben. Ti mit tennétek?

2013. dec. 4. 14:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
A félelem táplálja őket! Valahogy muszáj összefogni ellenük. Én vagyok a VIII. kerületi... Olyanok, mint a veszett kutya, annál bátrabb, minél jobban látják rajtad a félelmet. Ha el tudjátok hitetni, hogy jöhetnek akárhányan akármivel, akkor is kiveritek belőlük a sz.rt, akkor van nyert ügyetek.
2013. dec. 4. 15:27
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
Ahol éltek, van Gárda? Esetleg tőlük is lehetne segítséget kérni, ha már a sötétek csoportban támadnak!
2013. dec. 4. 23:37
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
El kell menni akár a polgármesterig, nyilvánosság, teljesen mindegy. A kesztyűt nem érdemes felvenni, úgy sem áll mögétek a többi szülő, ha netán tettlegességig fajul a helyzet. Írjatok petíciót a szülőkkel, írjátok alá minél többen, akár 100-as nagyságrendben, hogy elviszitek a gyerekeket az iskolából, ha nem oldják meg a cigány kérdést. Olyan nincs, hogy nincs megoldás.
2013. dec. 5. 18:19
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy nem csak kisebbségről van szó, sőt a legrosszabb kisfiú, aki úgymond a főnök köztük, az magyar.

Annyi fejlemény van, hogy bementünk a tanítónénikhez, elmondtuk, hogy ez a helyzet, és kértük, hogy tegyenek drasztikusabb lépéseket, mert ez tarthatatlan. Nagyon sajnálom őket (tanárok), mert látszik, hogy mindent megtesznek, hogy javuljon a helyzet, de a kiskölykök pontosan tudják hol a határ bántalmazás, és diákcsíny között, és folyamatosan ott táncolnak. Bár engem leginkább ez a bandába verődés zavar...

Téli szünet után, ha nincs változás addig, akkor megyünk az igazgatóhoz.

2013. dec. 6. 11:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Iskolapszichológus, nevelési tanácsadó (új nevén pedagógiai szakszolgálat), gyámügy mind-mind bevonandó! Ezek a gyerekek nem véletlenül lettek ilyenek, és egészen biztosan nem a sváb, örmény, cigány, arab vagy magyar származás a problémák oka. Minden nemzetiségből ismerünk nehezen kezelhető iskola réme, és tündérbogár gyereket egyaránt.

Az igazgató meg legalább azt szervezze meg, hogy folyamatosan legyen felnőtt felügyelet a gyerekek mellett. pl. egy pedagógiai asszisztens. Egy darab tanító számára ez megoldhatatlan, tekintve, hogy neki is csak egy pár szeme van, és néha még a mosdóba is ki kell mennie.

2013. dec. 15. 23:06
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

Utolsó, igen, ezt kellene. De van, ahol nincs státusz pedagógiai asszisztensre (pl. nálunk), iszonyatos emberhiánnyal küszködünk. Egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy minden pillanatban koncentrált figyelem alatt legyenek a gyerekek.

10. hozzászóló vagyok.

2013. dec. 16. 12:46
 17/20 anonim ***** válasza:
91%
Hány párhuzamos osztály van? Az is segíthet, ha szétszedik őket, különösen a vezért egyedül másik osztályba teszik. Ezek általában csak csapatban erősek, egyedül kezes bárányok lesznek.
2013. dec. 20. 22:17
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
Volt ilyen osztálytársam. Én átmentem másik suliba, kisgimibe, de erre ő is jött, de szerencsére kicsapták. 5.-ben már székekkel dobálózott, engem majdnem megvert, mert nem vagyok teljesen magyar (félig holland vagyok), vannak német osztálytársaim is, őket nácizta, a kollégiumban kajával dobálózott, bárkit megvert, ha kellett stb stb. És ő csak egyedül volt ilyen, ráadásul pl a bátyja tök rendes. Kiderült amúgy a fiúról, hogy nem 100-as, a szülők gyűjtöttek nálunk aláírásokat, hogy csapják ki végre. Azóta nem láttam, de nem is akarom többet.
2013. dec. 21. 23:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb lenne, ha máshová iratnád át a gyereked. A tanítók többsége ma már puhap*cs, mert semmivel nem lehet a gyerekeket fegyelmezni, mert jaj a gyerek jogai... Hagyjuk már. A kisebbségiekre ki se térek. Menj szerintem el egy másik általánosba, mondd el, hogy mi a helyzet és néz meg ott egy-két órát más-más osztályokban, biztos találsz egy nyugodtabb, emberibb közösséget a fiadnak.
2013. dec. 30. 15:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet azóta, kérdező?
2015. jún. 19. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!