Tényleg nem lehet semmit sem tenni az extrém módon agresszív, neveletlen gyerekek ellen?
Kisfiam első osztályos, és szerintem lassan tarthatatlan a helyzet az osztályában. Az én gyerekem sem szent, teljesen átlagos gyerek, még csak nem is visszahúzódó típus. Van azonban az osztályban 3-4 kisfiú, akik már extrém mértékben agresszívek, és rosszindulatúak, és megkeserítik a többi gyerek életét.
Néhány példa (nem mind velünk esett meg, de hallottam a többi szülőtől, illetve a fiam is meséli itthon):
- folyamatosan összeverik a többi gyereket, körbeállják, és addig ütik, rúgják, amíg a tanítónéni oda nem ér. (ez mindennapos dolog, lányokat is bántották már így, illetve az egyik kisfiút úgy szájba rúgták, hogy letörött a foga)
- tapizzák a lányokat, húzkodják fel a ruhájukat, csipkedik a feneküket
- csúfolódnak, de úgy, hogy az már számomra a jó ízlés határát súrolja, ezek is mindennaposak, és szinte mindenkire mondják
- tesióra után szétdobálják a ruhákat, hogy ne tudjanak felöltözni a többiek
- pisilés közben lökdösik, csapkodják a másikat, hogy pisis legyen a ruhája, aztán h.ugyosnak csúfolják ( ez pont velünk történt, ezen brutál módon kiakadtam)
- mutogatnak az ablakból (ennek saját magam is szemtanúja voltam nemegyszer)
-trágár versek, énekek
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek voltak a legextrémebbek, de ezeknek a legtöbbje mindennapos. Bementem már én is, a többi szülő is számtalanszor szólni, de nincs változás. A tanítónénik tehetetlenek, behívatták már a szüleiket, volt a fekete ponttól beírásig minden, de szinte dicsőségnek élik meg, a szülőket pedig nem különösebben érdekli a dolog. Illetve ezek a kiskölykök mesterien értenek hozzá, hogy mindent olyankor csináljanak, amikor a tanítónéni épp nincs ott, vagy nem rájuk figyel, szóval sokszor már ki sem derül feléjük, hogy mi történt, mert a gyerekek sem panaszkodnak, "árulkodnak" már.
Volt összehívva szülői is ezek miatt a dolgok miatt, de persze pont azok a szülők nem jöttek el, úgyhogy azon kívül, hogy "tapasztalatot" cseréltünk nem történt semmi.
Most komolyan, mit lehet ebben a helyzetben még tenni? Mi lesz így később? 3.-ban majd már bicskával szurkálják egymást, meg védelmi pénzt szednek?
Nagyváros, normális iskola, jó tanítónénikkel, még nyolcadikban sem voltak ilyen gondok soha, mint nálunk elsőben. Ti mit tennétek?
Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy nem csak kisebbségről van szó, sőt a legrosszabb kisfiú, aki úgymond a főnök köztük, az magyar.
Annyi fejlemény van, hogy bementünk a tanítónénikhez, elmondtuk, hogy ez a helyzet, és kértük, hogy tegyenek drasztikusabb lépéseket, mert ez tarthatatlan. Nagyon sajnálom őket (tanárok), mert látszik, hogy mindent megtesznek, hogy javuljon a helyzet, de a kiskölykök pontosan tudják hol a határ bántalmazás, és diákcsíny között, és folyamatosan ott táncolnak. Bár engem leginkább ez a bandába verődés zavar...
Téli szünet után, ha nincs változás addig, akkor megyünk az igazgatóhoz.
Iskolapszichológus, nevelési tanácsadó (új nevén pedagógiai szakszolgálat), gyámügy mind-mind bevonandó! Ezek a gyerekek nem véletlenül lettek ilyenek, és egészen biztosan nem a sváb, örmény, cigány, arab vagy magyar származás a problémák oka. Minden nemzetiségből ismerünk nehezen kezelhető iskola réme, és tündérbogár gyereket egyaránt.
Az igazgató meg legalább azt szervezze meg, hogy folyamatosan legyen felnőtt felügyelet a gyerekek mellett. pl. egy pedagógiai asszisztens. Egy darab tanító számára ez megoldhatatlan, tekintve, hogy neki is csak egy pár szeme van, és néha még a mosdóba is ki kell mennie.
Utolsó, igen, ezt kellene. De van, ahol nincs státusz pedagógiai asszisztensre (pl. nálunk), iszonyatos emberhiánnyal küszködünk. Egyszerűen kivitelezhetetlen, hogy minden pillanatban koncentrált figyelem alatt legyenek a gyerekek.
10. hozzászóló vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!