XVI. kerületi általános iskolák közül melyiket ajánlod?
Én a XIV.kerületben az Álmos Vezér Általános Iskolát ajánlom.Alsó és felső tagozata kiváló,gimnázium is van benne.A tanárok maximálisan odateszik magukat,a legjobbakat válogatták össze.
Ez az eset velem történt meg a XVI.kerületi Nériben,kérem olvassa el: [link]
A nérit semmiképpen sem ajánlom,ha elolvassa,érteni fogja.
Azt hiszem,ha elolvassa,mindent látni fog.
Köszönöm a válaszokat. Nériről nem hallottam a XVI. kerületben, illetve elsődlegesen a kerületben szeretnénk maradni, mert ottani lakosok vagyunk.
Az öltözködés nem hiszem, hogy probléma lenne nálunk, ha azt kérik, hogy fekete-fehér, akkor legyen. :) Bár az furcsán hangzik, hogy fiútól fekete szoknyát kértek....
Az én lányom a Mórába jár, most kezdte a sulit. Tudom, hogy nem tartozik a népszerű iskolák közé, de nekünk nagyon bevált, mert nagyon jó, aranyos tanítónénit fogtunk ki és szerintem alsóban az a legfontosabb. Másik pozitívuma, hogy kislétszámú osztályok vannak, 3 osztály van minden évfolyamon, így 21-24 fő egy osztály, ami szerintem szintén fontos szempont.
Amit a többiről tudok, hallottam:
Táncsics: nagyon nagylétszámú osztályok, az idei tanítónénik nem állnak a helyzet magaslatán, a jövő éviről nem tudok.
Tanoda: nagyon felkapott suli, szerintem méltatlanul. Nagyon leterhelik a gyerekeket, ami csak nagyon kevés gyereknek jó, csak a tényleg kiemelkedőeknek. Kislányom volt ovistársai közül a legtöbb oda ment, mert az a körzetes, de nincsenek úgy elájulva tőle, szerintem amiből az ény lányomék tanulnak matekot és magyar sokkal jobb könyvek.Herman: szintén nagyon felkapott, állítólag az alsó tényleg jó, de a felső nem. Több helyről hallottam, hogy a felsős tanárok alázzák a gyerekeket, teljes önbizalomhiánnyal kerülnek ki onnan, mellesleg ha nem vagy körzetes szinte reménytelen volt tavaly bekerülni.
Szent-Györgyiről nem hallottam semmi különöst, szerintem átlagos iskola.
Én azt javaslom neked, hogy vannak előkészítők minden iskolában, oda érdemes elmenni és a leendő tanítónéniket megismerni, mert hidd el elsőben csak az számít. A gyerek szeresse meg a tanulást és ehhez csak egy jó tanítónéni tud kell.
Sok sikert, tudom nem egyszerű!
Utolsó vagyok! Amit még elfelejtettem, hogy olyan iskolát hiába keresel ahol az alsó és a felső is egyaránt jó.
A Mórának is nagyon szidják a felsőtagozatát, nem is sok gyerek marad ott végig, ez igaz a Táncsicsra is.
Viszont az is igaz, ha a gyereked egyszer megszerette a tanulást, mert jó tanítónénit fogott ki, akkor később elviheted 6 osztályos gimnáziumba. És van bizony olyan ismerősöm, aki a sokat szidott Mórából került be a Szent Istvánba, de felvették a Radnótiba és az Ötvösbe is, egyedül a Fazekasba nem. Egyébként akik jövőre lesznek tanítónénik azok közül Józsa Andrea kifejezetten jó tanító néni, de persze lényeg, hogy a gyerekednek szimpatikus legyen.
Igen, a Mórában. Pont tegnap beszélgettem az egyik anyukával, akinek már a 4. lánya jár oda. Az első elvitte 4. után a Hermannba, de meg is bánta. Azt mondta semmivel sem jobb a Herman felsőtagozata, sőt....
Ő is pont ez mondta, hogy egyik iskolának sem jó. A 3. lánya most fog a Mórában végezni, őt már nem vitte el.
Mivel már van jócskán tapasztalata, azt mondta, hogy az alsós tanítónénik mind jók a Mórában.
Másik ismerősöm pedig múlt héten panaszkodott, hogy a Tanodában olyan zaj van az órán, hogy az egyébként nagyon nyüzsgő gyerekét is zavarja. Ezt csak azért írom, mert jónak kikiálltott suli ide vagy oda, a lényeg tényleg az adott tanítónéni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!