Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ti tanítjátok olvasni ovis...

Ti tanítjátok olvasni ovis gyereketeket? Jó neki, hogy úgy megy iskolába hogy már tud olvasni?

Figyelt kérdés

Barátnőm fia most elsős, az osztály fele már tud olvasni. a mi lányunk nagycsoportos, nem tudom hogy jó lenne-e neki.

Ti megtanítottátok olvasni a gyereketeket oviban?

2013. okt. 7. 10:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tanítottam meg a fiamat olvasni, hanem megtanult. 2 és fél éves korában a nyomtatott nagybetűket mindig kérdezte, hogy az milyen betű? (főleg utcán, feliratokban, üzletek neveiben). 3 évesen a nagybetűk 90%-át felismerte. Összeolvasni úgy tanult meg, hogy hűtőmágnes betűk voltak a hűtőn és egy vendég kislány kirakta belőle a saját nevét. ANDI A kisfiam kibetűzte, majd megvilágosodott, hogy ez Andi. Így tanult meg összeolvasni 5 évesen. Persze nem olvasott szövegeket csak iskolás korában. Most harmadikos, az év eleji olvasása 4-es lett, tehát nem kimagasló az olvasása. (a szövegértése viszont mindig 100%-os)
2013. okt. 9. 22:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem,és nem is értem,miért kellene ezzel is terhelni? Szerintem mindennek +van a maga ideje.

Most elsős a nagyom. 1 hete vett neki az apja egy "első laptopom"at,mert az 1ik helyen a nagycsoportos kislány leolvasta ami a munkatársa pólójára volt írva,és az anyuka büszkén mesélte,h. ilyen laptopja van a lányának,úgy tanult + olvasni.... Értelmét nem látom annak,h vett egyet a lányunknak,de jól van....

2013. okt. 13. 14:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Az én kisfiam idén kezdte az elsőt. Nyáron egyedül, magától megtanult olvasni, úgy hogy már szótagolva ugyan, de viszonylag gyorsan elolvas akár hosszabb szöveget is. Sosem erőltettem, sosem ültettem le, de ha kérdezett, akkor elmondtam, hogy melyik betű milyen. Én voltam a legjobban meglepődve, mikor elővette az Annapetit és elkezdett a kisöccsének olvasni.
2013. okt. 15. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!