Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Ma összeszedtem a bátorságomat...

Ma összeszedtem a bátorságomat és felhívtam egy általános iskolát, hogy jövőre járhatna e oda figyelemzavaros fiam másnak is ennyire nehezen ment ez?

Figyelt kérdés

Bevallottam a problémánkat,úgy éreztem ,hogy nem szívesen vették a jelentkezést,bekérték az eddigi leleteket ,nem mondták biztosra ,hogy mehet a fiam,azt sem vették jó néven,hogy vittem volna a fiam a tanítónak bemutatni.

Olyan nyomorult érzem magam,ez az egy kisletszamu iskola van a környékén.

2013. szept. 9. 14:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Azért intékérdem már most ,mert nagyon nem mindegy milyen kudarcok érik majd a fiamat.
2013. szept. 9. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Neki biztos hogy rendes ált. suli kell?

Már bocs h visszakérdezek! az egyik ismerősömnek is ez volt és ő kisegítőbe járt....1ső osztályba vették észre nála!

2013. szept. 9. 14:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen normál iskola kell,ezt mondja minden szakember.
2013. szept. 9. 14:54
 4/6 anonim válasza:

Nem hülye, csak figyelem zavaros. A eleje lesz nehéz csak, hogyha otthon sikerül vele megszerettetni a tanulást akkor bírni fogja a normál sulit is. Hogyha valamelyik tárgy nagyon nem megy akkor az alól lehet kérni felmentést, de segítséggel menni fog az összes tárgy. Vannak a neten nagyon jópofa szorzótáblás feladtok, színezők, stb, ha az a része nem megy neki akkor ilyen feladatokat kell neki keresni, ha az olvasás, írás akkor mesekönyvek akár, vagy bármi ami érdekli, hiába nem neki való olvasmány.

Ez a legfontosabb szerintem, mindig az ő szintjének megfelelő dolgot tanuljon otthon, mivel a jelenlegi oktatási rendszer nem veszi figyelembe hogy a gyermek hol tart, elő van írva hogy mit kell leadni, 20 emberrel nem lehet külön foglalkozni stb stb.

Így túlterhelik a gyerekeket, még az előzőt sem érti, de már bonyolultabbat kellene tanulni ami hatalmas frusztrációt okoz. Ha észreveszed hogy lemaradt valahol akkor valami jófej magántanár segíthet, de ha nem szereti akkor nem szabad erőltetni ezt sem. Inkább rá kell bírni hogy fusson neki még egyszer, mert csak úgy lesz képes új dolgokat tanulni hogyha ő is akarja. Persze ő majd mást akar csinálni, ezért folyamatosan motiválni kell majd.

2013. szept. 11. 03:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem irtam h hülye......de a kisegitőbe rengeteg az ilyen gyerek...és ott külön oda tudnak rá figyelni.....ha ő nem tud olyan gyorsan haladni mint a többiek a sima suliban.......

Csak nem hiszem h jo ha kudarcokkal teli lesz az általános......és neki 10szer annyi időt kell ráforditani...

2013. szept. 11. 08:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Bent voltam az iskolában ,nagyon kedvesen fogadtak ,nyugtattak ,hogy ott majd kiszaladgálhatja magát a gyerek.Kis létszámú osztályok,falusi iskola ...azt hiszem jó helyen járunk :-) ,most sokkal jobban érzem magam.
2013. szept. 11. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!