Mi ez az új törvény, ami délután 4-ig kötelezi a gyerekeket hogy a suliban legyenek? Mi értelme van? Mit csinálnak ott addig? Házit írni ezek után még otthon fognak?
Ez is pont ugyanaz miatt lett kitalálva, mint a 3 éves kortól kötelező ovi: a kisebbség "felzárkóztatása" a cél.
Bár hogy mi értelme van, azt nem látom, ahhoz nincs elég diplomám :)
Szia! Nálunk „iskolaotthonos” rendszer volt már tavaly is, itt elvileg két „egyenrangú” tanítónő van, tehát nem napközis tanítóval vannak délután, hanem a matektanárjukkal. Azt mondták, hogy du. 4-ig legyen bent a gyerek, mert a készségtárgyak (rajz, technika, torna) van, hogy ebéd után vannak, aztán udvaron játék, majd utána leckeírás. Azt gondoltam, milyen remek ez, hisz mikor hazahozom a gyereket, már semmi dolga nem lesz, mondták, hogy a tankönyveket sem kell naponta cipelni, mert mindent megcsinálnak bent.
Nos, ez a valóságban úgy festett, hogy a délutáni udvar helyett gyakran rajzfilmet néztek, utána leckeírás, de a kutya rá nem nézett, hogy megírta-e, illetve 30 gyerek akkora káoszt okoz, hogy az én gyerkeem nem is tudott rendesen odafigyelni a leckére, és számomra csak pénteken derült ki, mikor hazahoztuk a könyveket, hogy mennyi mindennel el van maradva a gyermek… Így aztán hiába volt bent 4-ig, haza kellett hozni a könyveket, és itthon ellenőrizni a házi feladatot minden nap (vagy megírni, ha nem tette).
Ez elég szomorú helyzet, mert egy elsősnek szerintem szüksége lenne még arra, hogy otthon játszhasson délután, és baromira elfárad 4-re, így utána a leckeírás egy rémálom. Node, kérdem én, ha az „iskolaotthonban” nem sikerül ez, akkor egy napközis tanár felügyelet mellett mennyire lesz a leckeírás hatékony?
Egyébként azt gondolom, nem rossz ötlet, hogy ne engedjék az utcán lófrálni a srácokat, csak azt nem értem, hogy valósul majd ez meg az életben.
Mondjuk nagyobb gyerekenél, ha minden osztály külön lesz (mert nem kéri minden 2. szülő a gyereke délutáni elengedését), akkor számon lehet tartani, hogy ki van ott, és ki nincs, ellentétben az összevont napközivel, ahol azt sem tudja a tanár, hogy merre van arccal, ki kicsoda. Volt már, hogy mikor 4 után értem az elsős gyerekemért, azt sem tudták, hol van, mert egy idegen tanár volt velük…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!