Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » A 6 eves lanyom iskolajaban...

A 6 eves lanyom iskolajaban ujitjak a menzat es emiatt CSAK szendvicset hivet, amit o nem szeret?

Figyelt kérdés
Bovebben: a gyerekem iskolajaban ujitjak a menzat, ahol eddig ettek. Mivel most mindenki az osztalyaban etkezik nem engedelyezett a fott kaja, mivel "szagot csinal, ha mindenki mas fele kajat visz magaval" es termeszetesen melegiteni se lehet. A lanyom fott kajan nott fel, kenyeret nagyon ritkan eszik, a szendvicseket soha nem szerette. Kotelezhetnek, hogy ennek elennere csak szendvics legyen a csomagjaban? termeszetesen szabad vinni gyumolcsoket es zoldsegeket, de csakis nyersen. A problema, hogy hosszu programos, ami azt jelenti, hogy penteken kivul mindennap 8tol 4ig vannak (ott oldanak meg minden hazi feladatot es tanulnak, otthonra nem kapnak semmi pluszt). Azt se lehet megcsinalni, hogy csak par napot hagyod bent hosszu programmal es a tobbi napon kiveszed 13kor. Mi szulok, pedig egyikunk se tudja megcsinalni, hogy egesz heten eljojjon 12kor a munkabol.
okt. 12. 09:45
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
86%
Semmi baja nem lesz a szendvicstől, de ha mégsem megoldható, ( bár jó, ha hozzászokik az ilyen “hitvány” ételhez is, mint a szendvics ) akkor nem hiszem, hogy elvennék tőle és nem ehetné meg.
okt. 12. 09:48
 2/40 anonim ***** válasza:
41%

Próbálj valami olyan főtt ételt csomagolni, aminek kibírható szobahőn is a fogyasztása.

Amúgy fel vagyok háborodva, milyen állatok azok, akik nem engedélyezik a főtt kaját, meg a melegítest?

Undorító hozzáállás!

(Tudom, tudom a lepontozóim ovis korukban, az általuk levadászott mammutok nyers húsát tépték foggal, de most 2024-et írunk, Európában.)

okt. 12. 09:53
 3/40 anonim ***** válasza:
90%
miert MOST ujitjak fel a konyhat? miert nem nyari szunetben? idiotak.
okt. 12. 10:03
 4/40 anonim ***** válasza:
12%

Gondolom a tízórai és az uzsonna a szendvics, mert főtt kaját minden iskolában adnak ebédidőben. Azt meg azért nehezen hiszem el, hogy pld az oviba is vitted a főtt kaját neki délelőttre és délutánra, vagy eddig hogy voltatok.

Adjál neki nyersen zöldséget, gyümölcsöt akkor, ebédre meg eszi az iskolai főtt kaját.

Az enyém eszik ugyan szendvicset ,de csak ha épp olyanja van, teszek be neki zöldséget és gyümölcsöt is mindig, hogy tuti ne haljon éhen, na meg reggel reggelizik otthon normálisan, így eddig még nem halt éhen míg érte mentem 4 órakor.

okt. 12. 10:03
 5/40 anonim ***** válasza:
47%

Pont letojnám, hogy szaga van. Vigyen, amit szeretnétek.

A szendvicsnek is lehet szaga amúgy..egy kis lilahagyma bele.

Felháborító, hogy gondot okoznak és még be is akarják szabályozni, hogy mit ehet a gyerek. Szünetben szellőztessenek és gond letudva. A főtt kajánál a tárolás és a melegítés azért baj lehet. Miért nem a nyári szünetben oldották ezt meg?

Az enyém se nagy szendvicsevő, úgyhogy átérzem a problémát.

Még a péksütik se opciók nálunk se. Épp túléli egy kis szendvicsen és nasin 2-3 óráig a suliban, aztán itthon ebédel. A suliban sajna ehetetlen az ebéd.

okt. 12. 10:07
 6/40 anonim ***** válasza:
36%
Olyan balhét csapnék, hogy még! Ha ennyire idióták, hogy nem nyáron újítgatnak, akkor az a minimum, hogy biztosítanak mikrót, hűtőt! Nem hogy még nem engedik. Mi a szart csináltak egész nyáron? Rendeljenek akkor a gyerekeknek egy cégtől dobozost és nem lesz többféle szag. Tesóm sulijában pl.eleve ilyen rendelt menza volt, nem volt saját konyha. Én se vagyok meg főtt kaja nélkül, szóval átérzem. Egyébként dolgoztam diákotthonban, ahol heti 3x kötelező volt a főtt vacsora IS! Szóval tuti van valami szabályozás arra, hogy az iskolának kell biztosítani főtt kaját.
okt. 12. 10:36
 7/40 anonim ***** válasza:
93%

Nem azért mert szaga van, hanem azért mert gondolom minimum 200gyerek jár oda (vagy ha nagy iskola még többen), az ugye elég hosszú ebédszünet lenne, mire mindenki melegítené az ebédet, feltételezem nincs 50db mikró az iskolában.

Egy felújítás 1-2 hét, ki lehet bírni pár ötlettel. Pl a háromszög melegszendvics hidegen se rossz, és mégse hagyományos szendvics, vajas tésztába csavart virsli is ehető hidegen..

Erre nincs szabályzat, hogy étel kell biztosítania az iskolának, csak az elég hosszú szünetet erre.

okt. 12. 10:45
 8/40 anonim ***** válasza:
31%
Jogilag a melegítést biztosítaniuk kell és pont .Akkor sem szendvicset kapna, a tanár meg elmehet a...- ba. Amúgy az amerikai anyukák jó uzsis dobozos videókat tesznek fel.
okt. 12. 10:52
 9/40 anonim ***** válasza:
90%

A felújítás támogatással megy, nyáron nincs erre pályázat, a kivitelezés meg határidős, ezért tudnak javarészt csak év közben tatarozni.

Akkorát nem tudnak erre szánni, úgyhogy max egy hét lesz az egész, de ahhoz hogy mindenki tudjon ebédelni, osztályonként legalább két mikrót kéne biztosítani, amit nyilván nem tudnak, és magyarázkodni se fognak az értetlen szülőknek, egyszerűbb azt mondani, hogy egyen a gyerek egy hétig szendvicset, majd eszik otthon főtt ételt. Balhézásnak semmi értelme, sem kivételezés nem lesz, sem a felújítást nem fogják leállítani, mert Gizikének és Pistikének nem tetszik a téliszalámi délben.

A melegítés nélkül ehető főtt étel jó ötlet.

okt. 12. 10:59
 10/40 anonim ***** válasza:
56%

Én beleraknám a főtt ètelt a szemdvicsbe:)

Fasírtos szendvics, rántotthusis, spagettis- husgolyos, fozelekes, rántottsajtos, rantottzöldseges, lasagnas, barmi, ami megfer benne:)

okt. 12. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!