Hetedikes gyermeketek mennyit tanul naponta? Mennyire készültök a jövő évi felvételire?
Még csak a reneszánsznál tartanak, de igen a Rómeó és Júlia-t láttam a tankönyvben.
Itt nem lesz sulis keretek között felkészítés, lehet ezért is mondták. Vettem egy - egy mozaikos felkészítő könyvet, az 7-8.osztályosoknak szól.
Azt is mondták a szülőin, hogy idén menjünk már nyílt napokra, legyen reális elképzelésünk jövőre.
Még nem néztünk sulikat, de lassan muszáj lesz.
Igen, tananyag a Rómeó és Júlia, de nálunk inkább csak megnézték filmen, nem erőltette a tanárnő, hogy el is olvassák.
Felkészítő könyvet venni felvételire szerintem hülyeség. Fent van 2005-ig visszamenően az összes feladatsor megoldással a neten, azokat kell gyakorolni. Ha nem megy, akkor esetleg magántanár. Vannak online felkészítő tanfolyamok is, illetve nálunk a városban van csoportos jelenléti felkészítés szombatonként. Nálunk persze nem akart menni a gyerek, ne legyen már a szombati napja is elrontva. Azt mondta, hogy majd velem leül gyakorolni, aha, gondolhatjátok.
Elvileg nálunk van a suliban felkészítő, de magyarból pl. eddig egy volt megtartva, pedig már 1,5 hónap lement a tanévből, és még kb. 3 hónap van a felvételiig. Nem olyan sok az, de még igazából bele sem kezdtek. Szóval ennyit az iskolai felkészülésről.
"hanem állandóan diktálják az anyagot, amit a tanár jónak lát?"
Nálunk most a csúcsok csúcsa az új földrajztanár. Úgy tanulnak földrajzot, hogy le kell másolni a tanár vázlatát. Térképet még nem is láttak, és most tanulják Afrika domborzatát. Magold be, hogy Szahara meg Szudán, aztán azt se tudják, hogy hol van. Pályakezdő tanár amúgy, de könyörgöm, józan paraszti észt nem osztottak nekik az egyetemen?
Földrajzból nekünk most egy raklap adat van Budapestről, írtak vagy négy oldalt, full adathalmaz. Kíváncsi leszek, felmérőben mit fog kérni a tanár..
Előkészítőbe mindenképpen fog járni, nem kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!