Budai anyukák, mikortól járt egyedül a gyereked? Mit mondasz neki, ha valaki beleköt?
Most szoktatom önálló közlekedèsre a 10 éves gyerekem. Ez abból áll, hogy mögötte vagyok pár méterre és kísérem. Sétálnia kell 200métert a suliból, felszáll egy buszra, megy 5 megállót, leszáll és sétál 300 métert.
Belekötött egy hajléktalan a buszmegállóban, szegény semmit sem csinált. Majd tanúja volt/voltunk, hogy egy tinit piszkál egy öregember, hogy húzódjon már összébb(a lány volt vagy 40 kg), mert nem fèr el.
Mindkettőnél látszott, hogy nem normálisak a kötekedők.
Féltem a gyerekem. Mit mondjak azon kívül, hogy ne foglalkozzon bolondokkal és kerülje el őket? Ezek tudják, kikre kell utazni, direkt megtalálják, aki egyedül van és sebezhetőbb. Már nagyon kellene egyedül járnia.
Negyediktől, de neki nem kellett tömegközlekedni, mert gyalog 5 perc a suli (11.kerület egyik lakótelepi része.)
Ő most ment középiskolába, ami viszont a belvárosban van. Azért nem vagyok teljesen nyugodt, pont az általad hozott példák miatt, na meg azol lakunk, nem volt egy rossz környék, de nagyon lezüllött az elmúlt kb 2 évben, az én lányomat is betalálták párszor...
Nincs tömeg és nem a buszon történt.. épp ezaz, napközben inkább kihalt ez a rész.
Most azt a tanácsot kaptam, hogy amíg megy, végig beszéljek vele, legyek vonalban, akkor kisebb eséllyel kötnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!